Ingezonden persbericht


Brand-Rex lanceert allerkleinste afgeschermde Tool-Free Connector

ISO 11801 Am2-gecertificeerde Augmented Categorie 6-connector perfect voor High-Speed LAN-verbindingen

Amersfoort, 25 november 2010 - De nieuwe, afgeschermde connector van Brand-Rex is uitgerust met de innovatieve 'contact array' van Brand-Rex en 360 graden afscherming. Hierdoor levert de Tool-Free Connector betere elektronische prestaties. Groot voordeel is dat voor afmontage geen gereedschap vereist is. De afgeschermde Brand-Rex-connector voldoet volgens extern onafhankelijk onderzoek aan ISO/IEC 60603-7-51 editie 1 en ISO/IEC 11801 amendment 2.

De nieuwe Brand-Rex-connector is specifiek ontworpen voor datacenters en Local Area Networks (LAN's). De toekomstvastheid wordt gegarandeerd doordat de connector protocollen voor hoge snelheden, zoals 10GBASE-T, ondersteunt. Daarnaast omvat de nieuwe Augmented Categorie 6 afgeschermde connector een aantal innovaties voor een snelle, krachtige en veelzijdige installatie in patchpanelen, holle wanddozen, inbouwdozen, consolidatiepunten en vloerdoosmodules.

De afgeschermde connector is voorzien van een beweegbare trekontlasting voor kabelinvoer aan de achter-, boven- en zijkant. Dit houdt in dat installateurs de buigradii van de kabel naar de connector aan kunnen houden ongeacht de invalshoek. De connector is hierdoor uiterst flexibel toe te passen, terwijl de overbelasting op het kabeluiteinde wordt weggenomen. Tegelijkertijd is er slechts minimale druk nodig voor het afmonteren van kabels, waardoor de installateur gecontroleerd en comfortabel zonder gereedschap afmontages kan realiseren. Elke afmontage neemt minder dan één minuut in beslag.

"De nieuwe Augmented Categorie 6 afgeschermde connector van Brand-Rex is een belangrijke stap vooruit in de flexibele connectiviteit, de superieure elektronische prestaties en het mechanisch ontwerp voor 10GBASE-T-applicaties", zegt Ken Hodge, hoofdingenieur bij Brand-Rex. "Wij hebben optimale EMI- en EMC-prestaties, oftewel Elektromagnetische Interferentie en Elektromagnetische Compatibiliteit, behaald middels compliance op componentniveau. Dit uiteraard conform de gepubliceerde normen voor onze nieuwe 'contact array'. De afgeschermde connector is ook een stuk kleiner en korter dan de traditionele producten, waardoor deze eenvoudiger is toe te passen in kleinere ruimtes, zoals de meeste Europese zakelijke LAN-omgevingen en in datacenters."

Met een afmeting van slechts 30mm x 14,8mm x 20mm (diepte x breedte x hoogte) is de compacte constructie van de connector ideaal voor toepassing in ondiepe wand- of inbouwdozen, vloerdoosmodules, consolidatiepunten voor meerdere gebruikers en trunking-applicaties. De connector is geschikt voor 27-22AWG-bedrading, waardoor het product uitwisselbaar is met het complete kabelassortiment van Brand-Rex. In tegenstelling tot sommige concurrerende producten is bij de afgeschermde connector minder druk nodig voor de afmontage. Dit garandeert een snelle en daadwerkelijk gereedschapsvrije afmontage.

Over Brand-Rex
Brand-Rex Ltd, opgericht in 1930, is een wereldwijde organisatie gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van geavanceerde en krachtige koper- en glasvezelbekabelingssystemen voor communicatiedoeleinden en voor toepassingen in veeleisende omgevingen. Brand-Rex combineert een hoog kennisniveau met ervaring en integriteit. Ook op het gebied van duurzaamheid neemt Brand-Rex een leidende positie in. Alle Brand-Rex-producten voldoen aan de strengste milieueisen en hebben een lange levensduur.

De leidende positie van Brand-Rex in de markt is recent onderstreept door de verkiezing tot 'Structured Cabling Provider of the Year' tijdens de gerenommeerde 'Network Computing Awards 2010' in Groot-Brittannië. Meer informatie is beschikbaar op www.brand-rex.com en op www.kannegieter.nl.




Ingezonden persbericht