Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Paleis van Justitie in de schijnwerpers

Sfeervolle verlichting en winteraankleding in Zaailandgebied nodigt bezoekers uit.

Het Paleis van Justitie in Leeuwarden staat, dankzij Project Nieuw Zaailand, volop in de schijnwerpers. De voorgevel wordt sfeervol aangelicht met langzaam wisselende kleuren door energiezuinige led-lampen. De Korinthische zuilen, het voorportaal en de driehoekige timpaan van dit statige monument komen in het subtiele licht prachtig tot hun recht.

In het Ruiterskwartier, vanaf de Doelesteeg tot de Wirdumerdijk, hangen inmiddels opvallende grote sfeervolle lampenkappen met een knipoog naar vorstelijke kroonluchters. Daarmee legt Project Nieuw Zaailand een verbinding met het klassieke Paleis van Justitie en met de marketingcampagne 'Hofstad Leeuwarden'. Naast de led-feestverlichting, die inmiddels in een groot deel Leeuwarder binnenstad hangt, wordt de Lombardsteeg nog eens extra verlicht met originele lijnverlichting van led-tubes.

Ook de schutting langs de bouw nemen we deze winterperiode mee in de aankleding van het gebied. De schutting aan het Ruiterskwartier en Wirdumerdijk is in een lichtblauwe kleur gespoten; allerlei lijnvormen geënt op de huisstijl sieren de schutting van Project Nieuw Zaailand. Daarnaast zijn er vele prachtige historische beelden van het Wilhelminaplein op de schutting te zien en blijft de bouw door de kijkgaten ook nog goed te volgen. Zo blijft het aantrekkelijk winkelen, ook in het gerenoveerde winkelcentrum Zaailand.




Gemeente Leeuwarden