Gemeente Utrecht

Utrecht twittert over gladheidbestrijding

Met de winter in aantocht heeft de gemeente Utrecht zich zo goed mogelijk voorbereid om op hoofdwegen, hoofdfietsroutes en bij openbare gebouwen de gladheid te bestrijden. De gemeente heeft maatregelen getroffen om beter te kunnen inspelen op de gevolgen van een strenge winter. Inwoners en weggebruikers kunnen alle informatie over gladheidbestrijding in Utrecht vinden op de website www.utrecht.nl/gladheid. Daar staat uitgebreide informatie over waar de gemeente strooit en waar niet.

De gemeente Utrecht heeft een aantal maatregelen getroffen om de gladheid de komende winter beter te bestrijden. Zo staat er een extra ploeg van gladheidbestrijders paraat om in actie te komen bij extreme weersomstandigheden. En is er 500 ton extra zout ingekocht waarmee de totale zoutvoorraad op 2500 ton komt. Ook is, na overleg met de Fietsersbond, een aantal intenstief gebruikte fietsroutes toegevoegd aan de strooiroutes voor fietspaden.

Betere communicatie
Om inwoners en weggebruikers op de hoogte te brengen van de routes en locaties die de gemeente strooit en op welke plekken er niet gestrooid wordt, is de website www.utrecht.nl/gladheid geactualiseerd en sterk uitgebreid. Inwoners kunnen daar terecht voor vragen, antwoorden en meldingen over gladheid in Utrecht. Ook wordt er dag en nacht via Twitter gecommuniceerd als er een uitruk voor gladheidbestrijding plaatsvindt. Zo kunnen automobilisten die 's ochtends vroeg de weg op gaan zien of er in de uren daarvoor gestrooid is door de gemeente.