Politie Twente

Man gewond bij aanrijding
Holten
Woensdag 24 november vond een aanrijding plaats op de Oude Deventerweg in Holten. Hierbij raakte een 37-jarige man uit Goor gewond.

De 27-jarige man reed omstreeks 18.30 uur op de Oude Deventerweg. Op de kruising met de Jeurlinksweg kwam voor hem van links een 55-jarige automobilist uit Holten. Deze 55-jarige automobilist zag de 37-jarige automobilist pas op het laatste moment naderen. Hij probeerde uit te wijken, maar dit lukte niet meer op tijd. Een aanrijding was het gevolg. De 37-jarige automobilist moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010105974)

Vrouw gewond bij aanrijding
Almelo
Woensdag 24 november vond omstreeks 15.30 uur een aanrijding plaats op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Bornsestraat in Almelo. Een 34-jarige vrouw uit Almelo wilde achteruit inparkeren. Achter de auto liep op dat moment een 84-jarige vrouw met een rollator. De 34-jarige vrouw zag dit niet op tijd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 84-jarige vrouw moest met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010105879)

Aanrijding letsel
Vriezenveen
Woensdag 24 november vond omstreeks 12.30 uur een aanrijding plaats op de Oosteinde in Vriezenveen. Een 38-jarige automobiliste uit Enschede reed op de Oosteinde, gaande in de richting Westeinde. Ter hoogte van de oprit naar de N36 zag zij de haar tegemoetkomende 22-jarige automobiliste uit Vriezenveen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 22-jarige automobiliste moest met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010105751)

Aanrijding letsel
Enschede
Woensdag 24 november vond omstreeks 17.45 uur een aanrijding plaats op de Usselerrondweg in Enschede. Een 19-jarige fietsster uit Enschede kwam vanuit de Josink Es fietsen en wilde de Usselerrondweg oversteken. Een 39-jarige automobilist uit Enschede zag de fietsster niet aankomen en kon daardoor niet op tijd remmen. Een aanrijding was het gevolg. De 19-jarige fietsster moest met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010105957)
Verdachte gewapende overval aangehouden door snel politieoptreden

Almelo

Woensdagavond 24 november heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een cafetaria aan de Rembrandtlaan in Almelo.

Omstreeks 20.45 uur kwamen een gemaskerde man een cafetaria binnen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De overvaller eiste geld. De eigenaar bedacht zich geen moment en werkte de overvallen met een bezem zijn zaak uit. De politie startte direct een onderzoek en kon even later een man in de omgeving aanhouden die aan het opgegeven signalement voldeed. De verdachte, een 33-jarige Almeloër gaf in eerste instantie een valse naam op. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010105972)

Zwaar dronken automobilist aangehouden

Almelo

Een 66-jarige automobilist uit Hoogeveen werd donderdag 25 november aangehouden, omdat hij vermoedelijk zwaar onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdagmorgen 25 november omstreeks 02.30 uur viel het rijgedrag van een automobilist op bij een getuige. De man reed zonder verlichting over de Henriette Roland Holstlaan in Almelo. Toen de man uit zijn auto stapte bij een tankstation, kon hij amper op zijn benen staan en was verward. De getuige schakelde direct de politie in. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 66-jarige man uit Hoogeveen, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Bij navraag bleek dat het rijbewijs van de man al eerder ongeldig verklaard was en dat hij afgelopen weekend onder invloed van alcohol een aanrijding heeft veroorzaakt. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010105996)

-----------------------
25 november 2010
Sandra Tiethoff / Marije Versteeg: 053-4555588

---- --