Ingezonden persbericht


Persbericht

Studenten Nederlandse Film en Televisie Academie
maken eerste 3D-film

Start opnames: december 2010
Hoofdrol: Hugo Maerten
Regie: Jonathan Elbers
Productie: Niek Teunissen, Casper Eskes, Wim Boven

In december starten studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA) met de opnames van CIRCUS, de eerste 3D film. Daarmee zet de NFTA haar eerste stap in de richting van de stereoscopische filmindustrie.

Het initiatief voor deze eerste 3D film is genomen door drie productiestudenten: Niek Teunissen, Casper Eskes en Wim Boven. We hopen met dit project te ontdekken hoe stereoscopie een dramatische vertelling en een inhoudelijke boodschap kan ondersteunen, naast de bekende effecten van dingen die op je af vliegen. Natuurlijk is het ook een uitdaging om deze film te maken omdat er een groot deel van het productieproces nieuw is in Nederland en we daarmee nieuwe filmische wetten kunnen ontdekken. Gelukkig zijn tot nu toe veel mensen en bedrijven bereid ons te helpen.

De regie van de film is in handen van Jonathan Elbers, die eerder met hetzelfde productieteam de youtubehit "Nederland Ruimt Op" (http://www.youtube.com/watch?v=JV7BngUGKI8) maakte voor de anti-bezuinigingsspecial van de VARA met Freek de Jonge en Giel Beelen.

Ook het verhaal van de korte tragikomische film CIRCUS staat symbool voor nieuwe techniek die in de plaats komt van de oude. Een uitgerangeerde goochelaar in een vervallen circus wordt vervangen door een nieuwe, modernere ster: een klein biggetje. Hierdoor zit er voor de goochelaar niets anders op dan een laatste 'spetterende' truc te doen die niemand ooit nog zal vergeten...

De goochelaar wordt gespeeld door Hugo Maerten (Toneelgroep de Appel, TV-series Zoop, Ernstige Delicten, Baantjer, Shouf Shouf).

De draaiperiode vindt plaats in december / januari en de film zal worden gepresenteerd in het derdejaars filmblok, in mei 2011 op de NFTA.