Politie Limburg-Noord

Verdachten van overval op supermarkt Milsbeek aangehouden


Datum: 25-11-2010
Tijd bericht: 13:49
Plaats: Milsbeek/Nijmegen

Met de aanhouding van vier verdachten heeft de politie het onderzoek naar twee overvallen, een bedreiging en twee diefstallen cq inbraken afgerond.

Twee mannen uit Nijmegen, 20 en 22 jaar oud, zijn in september in hun woning aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een gewapende overval die op 20 maart van dit jaar plaatsvond op een supermarkt in Milsbeek. De overvallers vluchtten destijds op een blauwe scooter. Een getuige zette de achtervolging in maar de scooterriijder wist te ontkomen. Mede dankzij tips van getuigen, die zich na diverse mediapublicaties bij de politie meldden heeft het onderzoek geleid naar beide verdachten. Beide mannen zijn in verzekering gesteld en inmiddels in voorlopige hechtenis in afwachting van de behandeling van de zaak door de rechtbank.

De 22-jarige inwoner uit Nijmegen wordt naast de overval op de supermarkt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een buschauffeur op de Flammert in Bergen (LB) en een diefstal bij het kindervakantiewerk te Bergen.

De overval op de buschauffeur vond plaats op woensdag 08 april 2009. Bij deze overval werd een buschauffeur met een wapen bedreigd en beroofd. De 22-jarige inwoner uit Nijmegen wordt ervan verdacht deze overval samen gepleegd te hebben met een 19-jarige inwoner uit Nijmegen. Deze 19-jarige man uit Nijmegen is op 19 oktober door de politie aangehouden voor deze zaak. Hij zat op dat moment al vast voor een andere zaak.

De 19-jarige en de 22-jarige man worden ook verdacht van betrokkenheid bij een diefstal / inbraak bij het kindervakantiewerk in Bergen in 2009. Bij deze inbraak/diefstal was ook een 28-jarige inwoner van Bergen betrokken. De 28-jarige man uit Bergen is op 21 september in zijn woning aangehouden. Deze man is destijds na verhoor in vrijheid gesteld.

De 19-jarige inwoner uit Nijmegen wordt verder verdacht van een diefstal van een personenauto in Bergen, gepleegd in 2008 en een bedreiging van een 25-jarige inwoonster van Afferden, gepleegd in november 2009.