Gemeente Utrecht

Utrechters kunnen weer kandidaten nomineren voor Utrechtse Sportprijzen

De voorbereiding van de Utrechtse Sportprijzen 2010 is begonnen. Inwoners van Utrecht kunnen zelf bepalen wie er voor deze prijzen in aanmerking komen, door hun favoriet voor te dragen via www.utrecht.nl/sportprijs. Dit kan tot 15 januari 2011. De Utrechtse Sportprijzen 2010 worden uitgereikt tijdens de 40ste editie van het Sportgala van de gemeente op woensdag 6 april 2011 in de Stadsschouwburg.

Met de Utrechtse Sportprijzen worden ieder jaar Utrechtse sporters, maar ook verenigingen en vrijwilligers geëerd voor hun prestaties. Iedere Utrechter kan zijn of haar favoriet voordragen. Nadat alle voordrachten zijn verzameld, worden deze voorgelegd aan de onafhankelijke Adviescommissie Utrechtse Sportprijzen. Deze commissie selecteert de genomineerden en legt deze voor aan het college van burgemeester en wethouders. Het college kiest uiteindelijk de winnaars.

De categorieën Utrechtse Sportprijzen 2010 zijn: Sportvrijwilliger; Sportvereniging; Sportcoach; Sportploeg; Sporttalent; Sportman en Sportvrouw.

De gemeente reikt de Sportprijzen sinds 1970 elk jaar uit.




Gemeente Utrecht