Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Leeuwarden en Harlingen, 25 november 2010

Waddenwijsheid is te koop

Vandaag hebben de Waddenvereniging en de Waddenacademie het eerste exemplaar van hun gezamenlijke boekje 'Waddenwijsheid' aangeboden aan het programmabureau Naar een Rijke Waddenzee. Programmamanager Kees van Es nam het dankbaar in ontvangst en onderstreepte daarbij het grote belang van toegankelijke wetenschappelijke kennis voor het waddenbeleid. De bundel met populairwetenschappelijke artikelen is vanaf vandaag verkrijgbaar in boekhandels en via de website van de Waddenvereniging.

Sinds 2009 verschijnen wekelijks populairwetenschappelijke artikelen op de websites van de Waddenvereniging en de Waddenacademie. Vanwege de grote belangstelling hiervoor heeft Uitgeverij Uniepers deze nu op een aantrekkelijke manier gebundeld. Het boek is rijk geïllustreerd en besteedt niet alleen aandacht aan actueel onderzoek naar vogels, vissen en zeehonden, maar ook aan eilandmorfologie, scheepvaart en oude legenden. De artikelen maken diverse onderzoeken in het waddengebied voor een breed publiek inzichtelijk.

Het eerste exemplaar werd overhandigd door Hidde van Kersen, directeur Waddenvereniging en Klaas Deen, bestuurssecretaris van de Waddenacademie. Klaas Deen: "Dit boekje neemt de lezer mee het gebied in, laat de lezer meekijken met de onderzoekers". "Het Waddengebied blijft zo veel mensen boeien, dit boekje laat zien tot welke mooie ontdekkingen de onderzoekers komen in het gebied", vult Hidde van Kersen aan.

'Waddenwijsheid' is vanaf vandaag voor slechts ¤ 9,50 verkrijgbaar in de boekwinkel en in de webwinkel van de Waddenvereniging www.waddenvereniging.nl/winkel . De auteurs van het boekje zijn dr. Maria van Leeuwe en dr. Tim van Oijen, wetenschappelijke medewerkers bij de Waddenacademie. De gebundelde artikelen zijn uitgegeven door Uniepers Uitgevers. Full colour, 56 pagina's, ISBN 978-90-8741-023-0.