Getronics

PERSBERICHT 05

Zoetermeer, 25 november 2010

GETRONICS EN KONICA MINOLTA SLUITEN PARTNERSHIP

Getronics en Konica Minolta tekenen vandaag een Letter of Intent. Hiermee wordt een start gemaakt voor een strategische samenwerking op Europees niveau. Deze alliantie betreft de volgende diensten en services: break/fix diensten, contract management en servicedesk diensten. Tevens tekent Konica Minolta een contract met Getronics voor het leveren van eerder genoemde diensten in Nederland.

Organisaties hebben behoefte aan een totaaloplossing voor hun documentenstromen. Alle activiteiten rond apparatuur, onderhoud, beheer, contract management en het optimaliseren van documentenstromen in handen van één partij. De samenwerking van Konica Minolta met Getronics maakt dit mogelijk. Klanten worden beter bediend en kunnen voor al hun document gerelateerde behoeften en vraagstukken bij één aanbieder terecht. Bovendien kunnen klanten zo profiteren van de gezamenlijke kennis en kunde van de samenwerkende partijen.

In Nederland worden bovengenoemde diensten met ingang van 1 januari 2011 geleverd, waarna de internationale dienstverlening voor Europa spoedig wordt geïmplementeerd. Konica Minolta staat bekend als één van de grootste printer en MFP leveranciers en kan door middel van deze samenwerking grotere klanten nog beter bedienen. In alle marktsegmenten kan hiermee een "totaal"oplossing worden geboden. Een oplossing waarmee de klant volledig wordt ontzorgd.

Over Getronics Met een wereldwijde omzet van 2,08 miljard euro in 2009 en circa 13.000 medewerkers (FTE) per HY 2010 is Getronics de grootste ICT-dienstverlener in de grootzakelijke markt van de Benelux en een toonaangevende speler wereldwijd.

Als expert in werkplekdienstverlening, connectiviteit, datacenters en adviesdiensten helpt Getronics organisaties en hun medewerkers beter te presteren. Getronics beschikt hiervoor over een compleet portfolio aan geïntegreerde ICT-diensten voor de grootzakelijke markt en werkt op basis van zijn unieke Global Service Delivery Model waardoor klanten over de wereld verzekerd zijn van integrale dienstverlening van een consistente kwaliteit.

Sinds 23 oktober 2007 maakt Getronics deel uit van KPN, de grootste aanbieder van telecommunicatiediensten in Nederland. Met de samenvoeging van Getronics en de ICT-activiteiten van KPN is de grootste ICT-dienstverlener van de Benelux een feit. Binnen KPN is Getronics het label voor alle ICT-diensten aan de grootzakelijke markt. Door de overname beschikt Getronics over meer financiële slagkracht, stabiliteit en innovatievermogen. Hiermee is Getronics goed gepositioneerd om zijn positie als marktleider in ICT-dienstverlening wereldwijd te versterken.

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland Konica Minolta biedt totaaloplossingen voor het optimaliseren van informatie- en documentstromen. Het productaanbod omvat een breed scala aan hard- en software producten en aanvullende diensten. KonicaMinolta is hiermee wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van 'imaging': het vastleggen en verwerken van beeldinformatie. De producten zijn innovatief en kwalitatief hoogwaardig. Met 22.500 medewerkers heeft Konica Minolta in het fiscale jaar 2008/2009 een omzet gerealiseerd van 4,3 miljard euro. In Nederland werd met 260 medewerkers een jaaromzet van 59 miljoen euro gerealiseerd. Meer informatie over Konica Minolta Business Solutions Nederland is te vinden op www.konicaminolta.nl.

Noot voor de redactie,