Politie Twente

Slimme inbreker met spijt bekent 13 inbraken Enschede
De inbreker, een 25-jarige man uit Enschede, die in de vroege ochtend van donderdag 4 november werd aangehouden heeft spijt betuigd. Hij is inmiddels met geschorste bewaring.

Na de aanhouding van de man werden, op zijn aanwijzingen, in zijn slaapkamer een groot aantal weggenomen goederen en een groot geldsbedrag aangetroffen. Bijna alle goederen zijn herkend door mensen die aangifte hadden gedaan en worden binnenkort teruggegeven. De 25-jarige man brak voornamelijk in woningen en appartementen van ouderen aan de Marthastraat en C.F. Klaarstraat in Enschede. Dit deed hij door middel van een zogenaamd lock-pick-setje in de nachtelijke uren. Door deze methode ontstond geen braakschade. De man 'opereerde' in de woning heel netjes. De inbraken werden door enkele bewoners zelfs niet opgemerkt. De verdachte bekende in totaal 13 woninginbraken te hebben gepleegd in een periode van anderhalf jaar. De buit bestond veelal uit (duur) servies, zilver en geld. Ook bestelde hij op een slimme manier namens de bewoners goud en goederen. De man is inmiddels met geschorste bewaring. Hij gaf aan heel veel spijt te hebben van zijn daad. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Oud persbericht:

Verdachte van inbraak aangehouden Enschede
Een 25-jarige man uit Enschede werd donderdag 4 november aangehouden, omdat hij verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een winkelinbraak.

Donderdagmorgen 4 november omstreeks 04.30 uur ging het alarm af bij een winkel aan de Heutinkstraat in Enschede. Getuigen zagen een man in donkere kleding wegfietsen in de richting van de Boulevard 1945. De politie trof een ingegooide etalageruit aan. De politie startte een onderzoek. Op de Hoge Bothofstraat zagen agenten een man fietsen die aan het signalement voldeed. Tijdens het aanspreken ging de man er snel vandoor. Na een korte achtervolging konden de agenten de man overmeesteren. De man, een 25-jarige Enschedeër, was in het bezit van inbrekerswerktuig. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010099546)


---- --