Dienstenbond CNV

Nieuws

25 november 2010

Overleg cao AH DC vastgelopen

Het overleg over een nieuwe cao voor de DC's van AH is op 22 november vastgelopen. In het teleurstellende overleg hield AH onwrikbaar vast aan een loonsverhoging van 2% voor 18 maanden (1,3% op jaarbasis). CNV Dienstenbond vind dit te laag. Omzetten stijgen dankzij de enorme inzet van medewerkers. Dat moet volgens CNV Dienstenbond beloond worden met een loonsverhoging van 2,5% voor 12 maanden.

Verder vragen wij geen andere verbeteringen van de cao en zijn wij nu bereid onze nek uit te steken en ruimte te geven aan een lastige toekomstdiscussie over inzetbaarheid, flexibiliteit en werkzekerheid van medewerkers. Natuurlijk wel alleen als daar tegenover staat dat je als medewerker waardering en vertrouwen voelt, er in je geïnvesteerd wordt, je betrokken wordt bij veranderingen en meer invloed krijgt op je werk en werktijden. Die constructieve houding van vakbonden wordt nu onvoldoende beloond. AH vindt de huidige cao goed genoeg en wil niet verder uit de pas lopen met `de markt'. Wij nodigen je uit om in gezamenlijke ledenvergaderingen van CNV en FNV de ontstane situatie te bespreken.

Samen sterk!
Deze cao komt niet zomaar tot stand. AH vindt dat zij al aan de top zit qua arbeidsvoorwaarden. Wij vinden een loonstijging van 2,5% meer dan terecht. Jij ook? Steun ons en word lid! Want alleen met een sterke vakbond kunnen wij goede afspraken maken en zorgen dat er geluisterd wordt naar medewerkers! Bespreek daarom het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met je collega's. Word lid van CNV Dienstenbond. De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op onze website www.cnvdienstenbond.nl of hieronder en meld je direct aan als nieuw lid.

CNV Dienstenbond biedt het meest complete servicepakket tegen de laagst mogelijke prijs!
De ledenvoordelen op een rij:

- Gratis advies bij al uw vragen over het werk
- Gratis juridische hulp bij arbeidsconflicten
- Rechtsbijstandsverzekering privé inbegrepen!. Dat scheelt al gauw 150 euro per jaar

- Advies over uw loopbaan. Eerste gesprek gratis!
- Trainingen en cursussen (waarvan veel gratis)
- Gratis (werkgerelateerd) financieel advies
- Geregeld een ledenblad in de bus

- Actuele informatie over Albert Heijn
Nu lid worden? Eerste drie maanden gratis!