Dienstenbond CNV

Nieuws

25 november 2010

Vögele reorganiseert zonder met jouw vakbond te praten

Het is oppassen geblazen wanneer je werkt bij Charles Vögele. Er is namelijk een ongunstige regeling in het leven geroepen om van je afscheid te nemen, wanneer het niet goed gaat met je vestiging. Dit komt, omdat Charles Vögele met je ondernemingsraad een deal heeft gesloten over zo'n regeling, een sociaal plan, waarbij vakbonden niet serieus hebben mogen meepraten. Een ernstige zaak. Gelukkig hoef je als vakbondslid deze afspraken niet zomaar te aanvaarden. Wij adviseren je dan ook om deze info goed door te lezen en goed op te letten, wanneer jij met dit plan te maken krijgt. Schakel dan CNV Dienstenbond in!

Met de OR zijn een aantal afspraken gemaakt, waar wij als vakbond niet mee akkoord zouden gaan. Een paar voorbeelden.

* Je hebt maar een week de tijd om te beslissen wanneer je naar een andere vestiging moet. omdat de jouwe dichtgaat. Tijd om je privé-situatie op orde te krijgen word je niet gegund.
* Je wordt niet goed geholpen bij het zoeken van nieuw werk. Het bedrag dat je krijgt hiervoor is zo laag, dat de hulp niet heel veel voorstelt. Helemaal als je parttimer bent, dan krijg je dit bedrag (2.000 Euro) ook nog eens naar rato.
* Wanneer je werkloos wordt, krijg je een aanvulling op je WW. Maar geen WW betekent geen aanvulling en zolang je WW krijgt, zit je nog vast aan Vögele, want Vögele willen elk kwartaal bewijs, dat je nog steeds in de WW zit. In extreme gevallen ben je nog drie jaar afhankelijk van de werkgever die je ontslagen heeft.
* De hoogte van de vergoeding die je krijgt omdat je jouw werk verliest, is laag. Het gaat zeker niet goed met Vögele, maar het is en blijft een internationaal concern, dat niet voor een dubbeltje op de eerste rang moet willen zitten.

Hoe heeft het zover kunnen komen?
In juli van dit jaar heeft Charles Vögele met de ondernemingsraad een sociaal plan afgesloten. Daarin zijn afspraken gemaakt over wat er gebeurt bij beëindiging van je baan, bijvoorbeeld omdat de winkel sluit. Dit is gebeurd zonder dat de vakbonden hierover om advies is gevraagd en dat is vreemd. Bij heel veel bedrijven is het namelijk vanzelfsprekend dat je, wil je netjes met je medewerkers om te gaan, over reorganisaties goed praat met de vakbonden en hun leden. Dus niet alleen met een aantal mensen in de ondernemingsraad.

Waarom wil de OR van Vögele niet met het CNV praten over een sociaal plan?
Wij weten de reden niet precies. Dat is nu juist waar wij niet blij mee zijn. Hoewel in je cao de afspraak staat dat Vögele tijdig en zinvol met vakbonden moet overleggen over werk dat verloren gaat, zodat wij voor jullie op kunnen komen, is dit niet gebeurd.

Wij wisten niet dat al in juli een sociaal plan met de OR was afgesloten en hebben zelf om overleg met de directie moeten vragen. Dat had volgens ons alleen zin wanneer wij ook de redenen van de OR om dit plan af te spreken goed kenden, zodat we met ze konden samen werken. Helaas wil de OR niet met ons samenwerken. Jammer, want dat is niet in het belang van jullie als medewerkers.

Val ik nu ook onder dit sociale plan wanneer mijn baan vervalt? Nee, dat val je niet. Een sociaal plan afgesloten met de ondernemingsraad is niet zomaar geldig voor vakbondsleden. Wij zijn dan ook niet van plan om jullie als CNV-leden met dit niet al te beste sociale plan op te zadelen. CNV wil een regeling die beter rekening houdt, met de problemen waar je mee geconfronteerd wordt wanneer je jouw baan verliest.

Hoe nu verder?
Het CNV wil graag met de OR van Charles Vögele samenwerken om ervoor te zorgen, dat Vögele op een chiquere manier van medewerkers afscheid neemt dan nu afgesproken is. Mocht jullie ondernemingsraad onze uitgestoken hand niet accepteren, dan kunnen wij helaas niks anders doen dan met frisse tegenzin (want overleg is altijd beter) onze juristen in te schakelen, zoals jullie van ons gewend zijn. Dus mocht je winkel gesloten worden, mocht je baan op de tocht staan, neem dan contact met ons op. Laat ook je collega's deze info lezen, want het is ook in hun belang dat ze goed op de hoogte zijn van wat er gebeurd!

Meer informatie?
Heb je vragen en/of opmerkingen over deze info, dan kan je altijd contact met ons opnemen via je regiokantoor, of met je bestuurder Michiel Wallaard. Hij is bereikbaar per telefoon, 035-6460580, of per email, m.wallaard@remove-this.cnvdibo.nl.