Dienstenbond CNV

Nieuws

25 november 2010

Meepraten over het sociaal beleidskader WKNL

Sinds enkele maanden zijn de vakbonden, waaronder CNV Media, in overleg met Wolters Kluwer Nederland over een nieuw sociaal beleidskader. Het huidige beleidskader loopt binnenkort af. De belangrijkste insteek voor werkgever en de vakbonden is de begeleiding van boventallige medewerkers van werk naar werk. Tijdens de onderhandelingen over het huidige sbk zijn er al een aantal belangrijke stappen gezet (zoals de vrijstelling van werk tijdens de herplaatsingstermijn), maar over verdere aanpassingen worden uw werkgever en wij het (voorlopig?) niet eens. Daarom nodigen we u uit voor twee ledenbijeenkomsten. Let op: de bijeenkomsten vinden volgende week al plaats!

Waar het totnutoe op stuk loopt
Op dringend verzoek van onze achterban hebben wij ingezet op verlenging van de herplaatsingstermijn voor die werknemers die al heel lang voor WKNL hebben gewerkt. In het huidige sbk staan verschillende termijnen, afhankelijk van leeftijd en diensttijd (en dat willen we zo houden), maar de maximale diensttijd waarvan wordt uitgegaan, is 15 jaar. Veel werknemers van WKNL hebben een (veel) langer dienstverband. Wij hebben tijdens de verschillende overlegrondes met WKNL aangegeven dat we voor die werknemers aanvullende afspraken willen maken in de zin van langere herplaatsingstermijnen.
WKNL heeft aan ons laten weten dat zij op dit verzoek niet kan/wil ingaan.

Ledenvergaderingen
Omdat aan het punt van de verlenging van herplaatsingstermijnen in onze beleving door de medewerkers van WKNL veel waarde wordt gehecht, willen we hierover met u in een persoonlijk `gesprek' van gedachten wisselen. Daarom komen we naar u toe.

Dat doen we op dinsdag 30 november van 12.00 tot 13.30 uur in Alphen aan de Rijn, in zaal B3.21.
Op donderdag 2 december van 12.00 tot 13.30 uur in Deventer, in zaal B001a.

De bonden bij WKNL werken samen op dit punt; we kunnen niet allemaal tijdens beide bijeenkomsten aanwezig zijn. In Alphen komen de collega's van de NVJ en FNV, in Deventer komen de Unie en CNV Media. U bent echter van harte welkom bij elk van de bijeenkomsten!

Vragen/informatie
Voor vragen en of informatie kunt u contact opnemen met bestuurder Aletta Bulsink, via a.bulsink@remove-this.cnvdibo.nl of tel. 055 - 577 26 40.