Waterschap Reggel en Dinkel


Werkzaamheden Kristalbad in volle gang

Tussen de steden Enschede en Hengelo komt, precies op de gemeentegrens, het waterbergingsgebied Kristalbad. Tussen de spoorlijn Hengelo-Enschede en het Twentekanaal heeft aannemer Eggengoor uit Radewijk inmiddels de eerste schop in de grond gestoken voor het zuidelijk gedeelte (tussen spoor Enschede-Almelo en Twentekanaal) van het project. Waterschap Regge en Dinkel ziet toe op de uitvoering.

Werkzaamheden

Er wordt de komende periode een flinke inspanning geleverd voor ongeveer 120.000 m3 grondverzet en diverse waterbouwkundige elementen. Met de werkzaamheden wordt er ruimte gecreëerd voor waterberging, een ecologische verbindingszone en het verbeteren van de (ecologische) waterkwaliteit. Ook is er gelegenheid om het gebied persoonlijk te beleven; zo is er plaats voor recreatieve elementen, zoals een fietspad, vlonderpaden en een uitkijktoren. Daarnaast krijgen kinderen de ruimte om 'natuurlijk' te kunnen spelen.

Eerste fase gestart

Op woensdagavond 6 oktober is officieel het startschot gegeven voor de eerste fase. Naar verwachting zal de uitvoering van het zuidelijk gedeelte eind 2011 zijn afgerond.