Technische Universiteit Delft

Promotie: Europese volkshuisvesting

door M&C

Promotie van De heer Drs. J.S.C.M. Hoekstra: "Divergence in European Welfare and Housing Systems"

26 november 2010 | 10:00 uur
plaats: Aula TU Delft

De heer Drs. J.S.C.M. Hoekstra | doctorandus in de sociale geografie, Nederland
promotor 1 | Prof.dr. P.J. Boelhouwer Bk
promotor 2 | Prof.dr.ir. H. Priemus TBM

Divergence in European Welfare and Housing Systems

Dit proefschrift onderzoekt de relatie tussen de kenmerken van de verzorgingsstaat en de kenmerken van het huisvestingssysteem (huisvestingsbeleid, kenmerken van woningen en bewoners, woningmarktontwikkelingen) in verschillende Europese landen. Het bestaat uit een theoretisch kader, zes gepubliceerde artikelen en een afsluitend hoofdstuk. Alle zes de artikelen gebruiken de verzorgingsstaattheorie en -typologie van Esping-Andersen en / of de huisvestingssysteemtypologie van Kemeny als verklarend theoretisch kader.
De resultaten van het onderzoek geven aan dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen de diverse Europese huisvestingssystemen. Met name de Zuid-Europese landen wijken op een aantal aspecten nogal af. Daarom richten twee artikelen zich specifiek op het Zuid-Europese huisvestingssysteem van Spanje. Het boek is relevant voor academici en beleidsmakers die geĂŻnteresseerd zijn in internationale ontwikkelingen op het gebied van volkshuisvesting en woonbeleid.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.