Gemeente Enkhuizen

Enkhuizen Actief organiseert seniorendag in Recreatiebad Enkhuizerzand

De werkgroep Senioren van Enkhuizen Actief organiseert op vrijdag 26 november 2010 een seniorendag voor alle 50-plussers in Enkhuizen. Deelnemers kunnen kennismaken met de verschillende vormen van aquasport zoals Meer Bewegen voor Senioren, Aquasport voor Senioren en Aquafit4you. Tevens is de Omring aanwezig om voorlichting te geven over valpreventie.

Programma

De seniorendag begint om 9.30 uur met de voorlichting over valpreventie door een fysiotherapeut van de Omring. Bij valpreventie gaat het om veiligheid in huis, maar het is ook belangrijk om fysiek in een goede conditie te blijven. Daarna volgt een korte uitleg over de verschillende aquasporten. Tijdens de voorlichting is er natuurlijk koffie/thee met iets lekkers. Na de voorlichting volgt het beweegprogramma en kunnen senioren van 11.15 tot 11.45 uur deelnemen aan een les Aquasport voor Senioren in het ondiepe gedeelte van het zwembad. In het wedstrijdbad vindt van 11.45 tot 12.15 uur de les Meer Bewegen voor Senioren plaats en van 12.30 tot 13.30 uur volgt de les Aquafit4you in het recreatiebad.

Kosten en opgave

De prijs voor deze dag bedraagt slechts 2,50. Voor opgave kunt u zich wenden tot de receptie van Recreatiebad Enkhuizerzand, Kooizandweg 12 te Enkhuizen. Ook voor meer informatie kunt u hier terecht via. tel. (0228) 32 31 73 of www.zwembadenkhuizen.nl.

Waarom bewegen?

Bewegen is fijn, je voelt je fit, je ontmoet mensen en het werkt ontspannend. Door dagelijks te bewegen vermindert de kans op hart- en vaatziekten, verschillende soorten van kanker, chronische aandoeningen en diabetes. Je voldoet aan de norm als je minimaal 10 minuten achtereen beweegt, waarbij je hart sneller gaat kloppen. Bewegen hoeft niet moeilijk te zijn. Een half uurtje bewegen is gemakkelijk in te passen in het dagelijkse ritme. Woont u dicht bij de supermarkt? Ga dan op de fiets of lopend boodschappen doen. Houdt u van tuinieren, ga dan lekker aan het werk in de tuin of aan de slag met bloembakken op het balkon. Daarnaast vallen huishoudelijke taken zoals ramen lappen, stofzuigen, dweilen en soppen ook onder bewegen. In Enkhuizen kunt u ook eens een kijkje nemen bij activiteiten die door verenigingen, sportscholen, het zwembad en via het Welzijnswerk aangeboden worden. Ouder worden hoeft niet te betekenen dat u minder kunt bewegen!

Samenwerken aan 30 minuten bewegen

Enkhuizen Actief is een samenwerkingsverband tussen lokale en regionale instellingen, het onderwijs, sportverenigingen en vrijwilligers met als doel inwoners van Enkhuizen in beweging te krijgen door sport- en bewegingsactiviteiten aan te bieden. Daarnaast maakt Enkhuizen Actief inwoners bewust van de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB). Om een goede gezondheid te behouden is het gewenst om vijf dagen in de week 30 minuten matig intensief te bewegen (www.30minutenbewegen.nl) Voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht is het gewenste aantal minuten tenminste 60 per dag. De campagne wordt gecordineerd door Sportservice West-Friesland met subsidie van de gemeente Enkhuizen en het ministerie van VWS. Het Nederlands Instituut Sport en Bewegen (NISB) ondersteunt Enkhuizen Actief door het beschikbaar stellen van kennis en materialen.

Meer informatie

Voor meer informatie over Enkhuizen Actief gaat u naar www.enkhuizenactief.nl of belt u met Sportservice West-Friesland, tel. (0229) 28 77 05.