Gemeente Woudrichem

NIEUWS

Ideële markt in bibliotheek Giessen: vrijdag 26 november

Ook dit jaar biedt bibliotheek Giessen u weer de mogelijkheid uw cadeautjes, kaarten en kaarsen voor Sinterklaas en Kerst bij de Wereldwinkel, Stichting Samen voor Codlea, Amnesty International en Unicef te kopen.

Op vrijdag 26 november a.s. van 14.00 tot 20.00 uur zijn deze instanties aanwezig op een kleine ideële markt in bibliotheek Giessen. Van 19.00 tot 20.00 uur zal het Interkerkelijk jongerenkoor Jedaja haar opwachting maken voor de muzikale omlijsting.

Om meer aandacht te vestigen op de niet-commerciële en ideële (wereld)handel, geeft Bibliotheek Altena deze instanties de gelegenheid om hun ideeën en waren, zoals kaarsen, kalenders, kaarten en veel kunstnijverheidsartikelen onder de aandacht van de bibliotheekbezoeker te brengen.

De Wereldwinkel krijgt de laatste jaren steeds meer bekendheid: een winkel gedreven door vrijwilligers, die producten uit de Derde Wereld landen tegen een eerlijke prijs voor de makers aan de man brengen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Een winkel van en voor wereldburgers!

Een andere (internationale) organisatie die vertegenwoordigd is, is Amnesty International. Een organisatie die zich inzet voor mensenrechten. Een belangrijk onderdeel daarvan is het in grote getale schrijven van brieven om machthebbers onder druk te zetten om politieke gevangenen vrij te laten. Op deze dag kunt u informatie over Amnesty inwinnen en producten, zoals kaarten en kaarsen, kopen.

In de kraam van Unicef, het kindernoodfonds van de Verenigde Naties, zijn nog meer mooie kaarten, agenda's, en cadeautjes te koop. Unicef helpt kinderen over de hele wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Miljoenen kinderen gaan dankzij Unicef naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes en krijgen goede voeding.

De stichting Samen voor Codlea financiert in Roemenië een dagactiviteitencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. In Codlea e.o. wonen ca. 400 mensen met een handicap. De stichting Samen voor Codlea in Heusden financiert deze hulpverlening met de taakstellende visie: `Door Roemenen voor Roemenen'. Met andere woorden de Roemenen moeten met financiële hulp uit Nederland het project tot ontwikkeling brengen. In deze kraam vindt u verschillende soorten kaarsen die door de mensen uit het dagactiviteitencentrum in Codlea gemaakt zijn.

Samen vormt dit viertal een bonte kraam met veel cadeautips met een ideële achtergrond.
De ideële markt is te bezoeken op vrijdag 26 november a.s. van 14.00 tot 20.00 uur in de bibliotheek van Giessen.
Zie ook www.bibliotheekaltena.nl