Provincie Utrecht

Weekendafsluiting rotonde N233 Rhenen/Veenendaal

De weekendafsluiting van de rotonde N233- Cuneraweg staat gepland voor het laatste weekend van november. Het daadwerkelijk doorgaan van de wegwerkzaamheden is afhankelijk van het weer. De geplande afsluiting geldt tussen vrijdagavond 26 november, 20:00 uur tot maandagochtend 29 november, 06:00 uur.

De volledige afsluiting is noodzakelijk om de definitieve asfaltlagen te kunnen aanbrengen.
Er is een omleidingsroute voor het doorgaand verkeer.

Slag om de arm
Het werk staat gepland voor het weekend van 26 november. Bij veel regen, kou of sneeuwval gaat de aannemer niet asfalteren omdat het resultaat dan van slechte kwaliteit zal zijn. Als het laatste weekend van november niet doorgaat, wijkt de aannemer uit naar het tweede weekend van december (10-13 dec).

Omleidingsroutes
Tijdens de weekendafsluiting wordt het verkeer als volgt omgeleid:
* Verkeer komende vanaf de A12 met bestemming Elst en Rhenen wordt omgeleid via de Wageningselaan, Industrielaan en 't Goede Spoor naar de Rondweg-West, waarna het via de N416 naar Elst wordt geleid om vervolgens via de N225 naar Rhenen te komen.
* Verkeer komende vanuit Rhenen met bestemming Veenendaal en de A12 wordt omgeleid via de N225 naar Elst en dan via de N416 naar Veenendaal-West, waarna het aansluiting vindt met de A12 via de Rondweg-West.

* Verkeer komende vanuit Elst met bestemming Arnhem en Utrecht wordt omgeleid via de N416 naar Veenendaal-West dan via de Rondweg-West naar de A12.

* Verkeer komende vanuit Veenendaal-West met de bestemming Rhenen wordt omgeleid via de N416 naar Elst en dan via de N225 naar Rhenen.

* Verkeer vanaf, en naar, de parallelweg Cuneraweg moet via de rotonde bij de Geertsesteeg aansluiting vinden met de N233 en daar de eerder beschreven routes volgen.

Achtergrondinformatie
Vanaf 18 oktober 2010 is de provincie Utrecht bezig met het ombouwen van de bestaande rotonde N233-Cuneraweg naar een turborotonde. Dit is een tweestrooksrotonde met gescheiden rijbanen. Een dergelijke rotonde kan meer verkeer verwerken dan een gewone rotonde en is overzichtelijker en veiliger.
Als de turborotonde gereed is, zullen er naar verwachting minder opstoppingen zijn en za het verkeer ter plaatse beter doorstromen. De weekendafsluiting vormt betreft de laatste fase van de wegwerkzaamheden. Na het weekend zullen nog afrondende werkzaamheden plaatsvinden die weinig hinder veroorzaken voor het verkeer. Uiterlijk half december is het werk afgerond.

Vragen
Voor nadere informatie over de wegwerkzaamheden kunt u contact opnemen met:
T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden Utrechtse provinciale wegen)
E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11