Beleggers Belangen wint kort geding brokeronderzoek

18/11/2010 18:05

Reed Business

Beleggers Belangen, onafhankelijk weekblad voor de actieve belegger, mag vrijdag 26 november zijn Brokeronderzoek 2010 publiceren.

Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag 18 november bepaald in een kort geding dat was aangespannen door BinckBank. Deze broker had een verbod op de publicatie van het onderzoek gevorderd.

Een belangrijk onderdeel van het brokeronderzoek is de kostenvergelijking tussen acht verschillende brokers op basis van drie door de redactie samengestelde portefeuilles.

Het Brokeronderzoek 2010 heeft een hoge toegevoegde waarde voor de belegger, omdat de kosten die de brokers in rekening brengen, direct ten koste gaan van het beleggingsrendement.

"De drie beleggingsportefeuilles die we doorrekenen, zijn voor onze doelgroep zeer herkenbaar en relevant", aldus hoofdredacteur Johan Brinkman.

"De portefeuilles zijn namelijk gebaseerd op de uitgesproken visie van onze redactie op beleggen en op de kansen die wij zien voor Nederlandse beleggers om een optimaal rendement te behalen."

De rechtbank heeft in overweging gegeven dat uit het brokeronderzoek van Beleggers Belangen moet blijken dat de kostenberekeningen zijn gebaseerd op drie specifieke beleggingsportefeuilles.

Ook moet volgens de rechtbank duidelijk zijn dat op andere wijze samengestelde portefeuilles tot een andere kostenranking kunnen leiden en dat uit de weergegeven kostenranking niet kan worden geconcludeerd dat die ranking bij iedere portefeuille maatgevend is.

Brinkman ziet in de overwegingen die de rechtbank aan Beleggers Belangen voor het Brokeronderzoek 2010 heeft meegegeven een bevestiging van de zorgvuldige werkwijze waarvoor Beleggers Belangen heeft gekozen.

Beleggers Belangen, het onafhankelijke weekblad voor de actieve belegger, presenteert het Brokeronderzoek 2010 tijdens de Dag van de Belegger op 26 november in de RAI te Amsterdam.

Vanaf diezelfde dag kan het onderzoek ook worden gedownload op www.beleggersbelangen.nl.





http://www.beleggersbelangen.nl

http://www.reedbusiness.nl