NCRV

Schepper & Co in het land: Zelf zorgen voor je verstandelijk gehandicapte zoon

Ingezonden door NCRV op 22 november, 2010 - 12:18 Uitzenddatum:
vrijdag, 26 november, 2010 - 17:05
Zender:
Nederland 1

Vrijdag in het NCRV-programma Schepper & Co in het land het verhaal van Mirjam. Zij besloot zelf voor haar licht verstandelijk gehandicapte en autistische zoon Senna te zorgen. Dat kwam haar op kritiek te staan van haar omgeving: het zou toch veel beter zijn hem naar een instelling te sturen? Maar Mirjam zette door, al kostte het haar haar baan en een deel van haar vrienden en kennissen. Bovendien was het een financiële aderlating. Wat leverde het uiteindelijk op?

Gebedsgenezing houdt de gemoederen in de protestantse kerk al jaren bezig. Sommigen geloven er heilig in, anderen beschouwing zo'n genezing als inbeelding. Gerrie Hondius gaat voor de rubriek `Gert en Gerrie' op onderzoek uit bij een genezingsdienst.

Het laatste deel van de miniserie Rumoer in Ruurlo: ook in Ruurlo schreeuwen ze om cultuur.

Het dilemma gaat deze week over de bouw van een moskee: `Er wordt bij ons om de hoek een moskee gebouwd. Onze buren organiseren een protest tegen de komst daarvan. Ze krijgen veel steun en nu willen ze dat wij ook mee doen. Wij zijn ook niet blij met de komst van de moskee, ook omdat ons huis in waarde zal dalen, maar godsdienstvrijheid is voor ons ook heel belangrijk. Moeten we nu meeprotesteren?' Programma:
Schepper & Co in het land
Website:
Schepper & Co in het land
Meer informatie:

NCRV Communicatie, Bastienne Engel, telefoon: 035 - 671 9273 of pers@ncrv.nl.

* ""