Havenziekenhuis

Havensymposium 2010 `Goede voorlichting voorkomt ziekten'

Op vrijdag 26 november organiseert de Travel Clinic van het Havenziekenhuis haar jaarlijkse havensymposium, met als titel: `Bewust, gerust is een must, goede voorlichting voorkomt ziekten'. Voor de 23e keer brengen gerenommeerde sprekers uit de medische wereld een boeiend programma voor professionals in de zorg en de reisbranche.

Het belang van goede communicatie binnen verschillende aspecten van de reizigersadvisering zal centraal staan tijdens dit symposium. Met voordrachten als `maritieme geneeskunde voor reizigers', `hoogteziekte' en `de ziekte van Chagas in Europa' wordt de laatste stand van zaken op het gebied van reizigersadvisering en tropische ziekten gepresenteerd. Dit jaar nemen meer dan 600 professionals uit de reisadviseringswereld deel. Er wordt steeds meer gereisd naar steeds verdere landen en de voorlichting aan reizigers wordt steeds complexer. Daardoor wordt de behoefte aan kennisuitwisseling op het gebied van reizigersadvisering en tropische ziekten alsmaar groter. Ieder jaar organiseert de Travel Clinic van het Havenziekenhuis een symposium, om aan deze behoefte te voldoen.

Het symposium `Bewust, gerust in een must' zal ingaan op de problematiek van reizigersgeneeskunde en -advisering. Actuele onderwerpen als schistosomasias (een infectie met een parasitaire worm), goede voorlichting over vaccinaties en de combinatie van meningitis en reizen zullen aan bod komen. Ook krijgt de bezoeker een voordracht over infectie en preventie op de luchthaven.In het programma is ook ruimte voor de uitwisseling van ervaringen. Aan het einde van de dag zal een panel met elkaar in discussie gaan over de diverse onderwerpen uit de reizigersadvisering. Het panel is samengesteld uit een groot deel van de sprekers van het Havensymposium.

Het grootse, eendaagse symposium wordt gehouden in het Beurs World Trade Center in Rotterdam. Aanmelding is alleen mogelijk via de website: www.travelclinic.com. Huisartsen, artsen, verpleegkundigen van GGD's, Tropen- en vaccinatiecentra en bedrijfsgezondheidsdiensten zijn van harte uitgenodigd. Kijk voor meer informatie op www.travelclinic.com.

#