Gemeente Nieuwegein

dinsdag, 23 november 2010

Helden zijn er in alle vormen en maten, ook in Nieuwegein. De wijkagent die al 15 jaar in Nieuwegein rondloopt en het tienermeisje dat een bloedende medebewoner redde, maar ook de initiatiefnemers van Geinbeat die de stad van een geliefd festival hebben voorzien. Dit zijn slechts drie van de 31 helden die gemeente Nieuwegein samenbrengt in de tentoonstelling `Nieuwegeinse Helden'. De helden zijn vanaf vrijdag 26 november te bewonderen op grote gekleurde vlaggen op Parkeerterrein West in de binnenstad. Ook opent wethouder Bert Lubbinge deze vrijdag om 16.20 uur de tentoonstelling met alle 31 heldenverhalen in het Infocentrum Binnenstad.

Het zijn de mensen die een stadshart laten kloppen

Met de tentoonstelling `Nieuwegeinse Helden' laat gemeente Nieuwegein zien hoe belangrijk de inwoners van Nieuwegein zelf zijn voor een levendige binnenstad. De gemeente bouwt een beter en mooier stadshart, maar het zijn de mensen die het nieuwe hart laten het kloppen. De afgelopen periode konden Nieuwegeiners hun helden voordragen. Mensen die zich belangeloos inzetten, die ons bewuster willen doen leven, die ons laten lachen, die iets heel goed kunnen, die onze ogen openen, of gewoon mensen die altijd voor je klaarstaan. Uit de inzendingen selecteerde de gemeente 31 helden die met kleurrijke vlaggen op Parkeerterrein West en een tentoonstelling in het Infocentrum Binnenstad in het zonnetje worden gezet.

Opening tentoonstelling `Nieuwegeinse Helden'

De 31 helden worden vrijdagmiddag 12 november gehuldigd bij de opening van de tentoonstelling `Nieuwegeinse Helden' in het Infocentrum Binnenstad op Borgstede 1. U bent van harte welkom bij de opening van deze tentoonstelling. Voor het soepele verloop van de middag, vragen wij u uiterlijk om 16:10 uur aanwezig te zijn.

Datum: Vrijdag 26 november 2010
Locatie: Infocentrum Binnenstad, Borgstede 1

16:00 uur Ontvangst in Infocentrum Binnenstad
16:20 uur Opening tentoonstelling door Wethouder Bert Lubbinge 16:45 uur Borrel met gelegenheid tot bezoeken tentoonstelling 17:30 uur Einde programma

Nieuwegeinse Helden en NieuwNieuwegein

Gemeente Nieuwegein organiseert Nieuwegeinse Helden in het kader van Culturele Activiteiten Binnenstad, een programma waarmee de binnenstad ook tijdens de bouwactiviteiten van het nieuwe centrum levendig blijft. Meer informatie is te lezen op
www.nieuwnieuwegein.nl/Nieuwegeinsehelden.

NIEUW!NIEUWEGEIN

Op de afbeelding ziet u het logo van NieuwNieuwegein We zijn op weg naar een nieuwe binnenstad waar het prettig wonen, werken, winkelen en uitgaan is. Een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud in het hart van Nieuwegein.
Meer informatie over de nieuwe binnenstad vindt u in het Infocentrum Binnenstad en op www.nieuwnieuwegein.nl. Of mail ons: infobinnenstad@nieuwegein.nl. Of volg ons via Twitter.