Deelgemeente Charlois Rotterdam

Onverwachte verbindingen!

Op vrijdag 26 november is de theatervoorstelling Onverwachte verbindingen! over de AWBZ in LCC Larenkamp.

De regels rondom sociale wetgeving zijn de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. De overheid trekt zich terug en vindt dat mensen zelf actiever moeten worden in het zoeken en vinden van hulp. Daarom is het nodig dat mensen leren om helder te zeggen wat ze nodig hebben, zodat instellingen weten welke zorg of hulp ze moeten bieden. Maar niet alleen organisaties kunnen hulp en zorg bieden, in iedere straat wonen ook mensen die graag iets voor hun buren willen doen. Om een ander te kunnen helpen moeten mensen elkaar dan wel leren kennen en meer horen over elkaars situatie. Om mensen en organisaties de gelegenheid te bieden elkaar te vinden, hebben Pluspunt en VGR/MEE een interactieve theatervoorstelling laten maken.

Ontdekkingstheater

De theatermakers hebben diverse scènes voorbereid waaruit het publiek er steeds eentje kan kiezen. De acteurs spelen eerst een scène als voorbeeld en laten vervolgens in een nieuwe scène zien hoe het ook anders. Zo komt het gesprek op gang.

Met de voorstelling willen Pluspunt en VGR/MEE bereiken dat het publiek actief gaat meedenken over de vraag wat de gemeente en individuele burgers van elkaar moeten weten en wat ze nodig hebben. Er zijn veel regelingen en mogelijkheden, maar als je als burger de regeling niet kent, kun je er ook niet om vragen. En omgekeerd weet de gemeente niet wat een individuele burger nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen als de juiste vraag niet gesteld wordt. Waar liggen de kansen en verbindingen.

OpStapWeek

De theatervoorstelling is ook de start van de OpStapWeek. Bezoekers van de voorstelling kunnen hieraan meedoen en zo kennismaken met tal van organisaties in hun eigen wijk.

Dinsdag 30 november: Beweegtuin Laurens Joachim en Anna en Pameijer

Woensdag 1 december: Sociaal isolement en armoede door de Verenigingsfabriek en de Ouderen Adviesraad Charlois; Infomarkt Charlois.

Donderdag 2 december: VraagWijzer, de Zichtbare Schakel en Beweegstudio Baarlandhof.

Dinsdag 7 december: Workshop De kunst van het ouder worden en creaworkshop

Donderdag 9 december: Uitstapje onder leiding van een stadsgids met een bus via de Kop van Zuid naar SS Rotterdam, om vervolgens via de binnenstad naar het Kralingse Bos te gaan.

Voor wie

De theatervoorstelling Onverwachte verbindingen en de OpStapWeek zijn gericht op gebruikers van voorzieningen, jong en oud, mantelzorgers, zorgverleners, organisaties, instellingen en beleidsmakers in Charlois die een bijdrage willen leveren of gewoon nieuwsgierig en betrokken zijn.

Aanmelden

De voorstelling is te zien in LCC Larenkamp, Slinge 303 te Rotterdam. De inloop is vanaf 9.30 uur en het programma begint om 10.00 uur. De entree is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Pluspunt 010 467 17 11.