Politie Gelderland-Zuid

Brand binnenstad Zaltbommel

Zaltbommel, 26-11-2010 o Donderdagavond omstreeks 19.00 uur is er brand uitgebroken in een sportcentrum in de Walstraat in het centrum van Zaltbommel. Iedereen wist tijdig het sportcentrum te verlaten, zodat niemand bij de brand gewond is geraakt.

Het sportcentrum was gevestigd boven een winkel en brandde volledig uit. De twee panden onder het sportcentrum liepen zware schade op. Na het uitbreken van de brand werd meteen groot materieel ingezet. Brandweerkorpsen uit de Bommelerwaard, Geldermalsen, Neerijnen, Tiel, Den Bosch en Maasdriel werden bij de brand ingezet. Zij maakten ondermeer gebruik van vijf tankautospuiten en drie hoogwerkers.

Wat begon als een middelbrand breidde al snel uit naar een grote uitslaande brand. Enkele bewoners in de directe omgeving moesten tijdelijk hun huis uit in verband met de rookontwikkeling. Omstreeks 21.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Omstreeks 23.30 uur mochten alle bewoners hun huis weer in. De brandweer is een groot gedeelte van de nacht bezig geweest met het nablussen. Ook werden er maatregelen getroffen om het instorten van de voorgevel te voorkomen en maatregelen om te voorkomen dat het bluswater voor gladheid gaat zorgen.Vandaag start de forensische opsporing met het onderzoek naar de oorzaak van de brand. Mogelijk zou deze zijn ontstaan in de sauna van het sportcentrum. (14)

Laatst gewijzigd 26-11-2010 9:35 | © Regio Gelderland-Zuid |