Unicef


Ruim een kwart miljoen ondervoede kinderen zonder honger naar bed

Ruim een kwart miljoen ondervoede kinderen kunnen dankzij de succesvolle start van de UNICEF-actie tegen ondervoeding zonder honger naar bed. De SMS-actie samen met RTL leverde tot nu ruim 260.000 SMS-jes op.

26 November 2010, Den Haag
Zumeila (3) eet extra voedzame pasta om weer aan te sterken.

UNICEF Nederland voert momenteel campagne tegen honger. Wereldwijd lijden ruim 200 miljoen kinderen aan ondervoeding. Met de dood als gevolg, of - als ze overleven - een achterstand in hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling, die ze nooit meer inhalen. Vorige week trapte UNICEF een speciale SMS-actie tegen honger af bij het RTL-programma Life4You.

Actie op RTL4

Tijdens de SMS-actie werd tijdens verschillende programma's op de zender RTL4 opgeroepen om in actie te komen tegen deze wereldwijde honger. Door 1 SMS te sturen ter waarde van EUR 1,50 naar het RTL-nummer 3040 kan UNICEF een ondervoed kind een dag lang extra voedzame maaltijden geven, waardoor het kind weer kan aansterken. Dit is onderdeel van een pakket aan maatregelen waarmee UNICEF dit probleem aanpakt en voorkomt.

SMS UNICEF naar 4488

Met de ruim 260.000 SMS-jes kunnen we evenzoveel kinderen een dag lang eten geven. Maar dat is nog niet genoeg. UNICEF gaat daarom door met de SMS-actie, maar met een ander SMS-nummer: 4488. In restaurants in heel Nederland zullen we mensen oproepen om voor of na de maaltijd UNICEF te SMS-en naar 4488.

Eten met Jeroen van Koningsbrugge

Ook kunnen mensen op onze actiewebsite www.geefeenmaaltijd.nl hun vrienden blijven uitnodigen door Claudia de Breij, Jeroen van Koningsbrugge, Jorgen Raymann of Tante Es. Daarmee wil UNICEF de komende maanden aandacht blijven vragen voor alle ondervoede kinderen.