Hogeschool Windesheim

Persbericht Windesheim Flevoland, 25 november 2010

Student Felix Mekenkamp van de hbo-opleiding Small Business van Windesheim Flevoland werd afgelopen week tweede bij de Nationale Toets âkennis over bedrijfskunde en ondernemerschapâ. Felix gaat nu in januari Nederland vertegenwoordigen bij de internationale Champions League in Wenen.

Felix studeert in het tweede jaar van de opleiding Small Business en Retail Management. Hij is erg blij met zijn tweede plaats. Felix: â Ik was ontzettend verbaasd dat ik zo hoog eindigde. Het examen had inkoppers en hersenkrakers. Ik kon mijn kennis van bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie goed gebruiken. We deden met vier studenten mee van Windesheim Flevoland. Het leukste moet nu nog komen. Dat ik in januari Nederland mag verdedigen in Wenen samen met de overige winnaars; echt helemaal geweldig. Daar heb ik ontzettend veel zin in en ik ga mijn best doen!â

Hoge score in ondernemerschap
De toets over kennis van bedrijfskunde en ondernemerschap wordt georganiseerd door de stichting EBC*L, die als doel heeft goed ondernemerschap te stimuleren. Studenten van de Almeerse opleiding Small Business scoorden dit jaar voor de tweede keer hoog in een competitie over ondernemerschap. Vorig jaar al won een groep studenten de nationale ondernemersquiz.

Voltijd én deeltijd
De hbo-opleiding Small Business en Retail Management wordt volgend jaar door Windesheim Flevoland niet alleen in een voltijd variant aangeboden in Almere, maar ook in een deeltijdvariant in Lelystad. De ervaring leert dat veel van deze studenten al tijdens de opleiding een eigen bedrijf begint. Het ondernemerschap zit vaak al in het bloed. Docenten leren hen de kneepjes van het ondernemerschap en stimuleren en begeleiden de start van een eigen bedrijf. Felix wil volgend semester een bedrijfje beginnen in de watersportbranche. âDaar ligt mijn passie. Ik heb er ontzettend veel zin in om zelf te gaan ondernemen.â

Studeren en werken in de praktijk
Windesheim Flevoland stimuleert sterk dat studenten al tijdens de opleiding concreet in de praktijk werkzaam zijn. Dit geldt niet alleen voor deze opleiding, maar voor alle hbo-opleidingen die Windesheim vanaf september 2011 aanbiedt in Almere en Lelystad. In Almere zijn dat in totaal zestien voltijd hbo-opleidingen, in Lelystad zijn dat vier deeltijd hbo-opleidingen waarbij colleges vooral in de avonduren zijn. Meer informatie op www.windesheimflevoland.nl. Op 9 december a.s. staat Windesheim Flevoland op de opleidingenmarkt in het Helen Parkhurstcollege in Almere. Daarna zijn er nog open avonden op 20 januari 2011 in Almere en 21 januari 2011 in Lelystad.