Vereniging Payroll Ondernemingen

Payroll-branche stijgt naar 180.000 banen in 2012

>
Opmars payrollen zet door

Het aantal payroll-krachten op de Nederlandse arbeidsmarkt blijft de komende jaren naar verwachting toenemen. In 2009 groeide dit aantal naar 144.000 arbeidskrachten (2% van de beroepsbevolking). Deze opmars zet zich door naar bijna 180.000 banen in 2012 blijkt uit een nieuw onderzoek van onderzoeksbureau EIM in opdracht van de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO), dat tijdens Hét Nationale payroll-congres 2010 in Houten is gepresenteerd. VPO voorzitter Jeu Claes: Uit het onderzoek blijkt dat de vooruitzichten voor het payrollen zeer goed zijn.

In de marktverkenning werd onderzoek gedaan, onder ruim duizend zowel bestaande als potentiële gebruikers, naar de bekendheid, markt en marktpotentie van de payroll-services in Nederland. Het blijkt dat het gebruik van payroll-services het grootst is in de sectoren ICT (19,3% van alle werkgevers in die branche), overige dienstverlening (14,2%) en landbouw, bosbouw en visserij (14,1%). Claes: Niet alleen in de genoemde sectoren, maar ook in andere sectoren wordt steeds meer gebruik gemaakt van payrolling. Als gebruik wordt gemaakt van payroll-service dan hebben de sectoren horeca (50,4% van het totale personeelsbestand), cultuur, sport en recreatie (34,7%) en de groot- en detailhandel (29%) de meeste payroll-krachten in dienst."

Motieven gebruik payroll-service
Claes: Het belangrijkste motief is het uitbesteden van de salaris- en personeelsadministratie. Maar liefst 66% van de ondervraagden geeft dit motief als belangrijkste aan voor het inzetten van payroll-krachten. De motieven voor het gebruik van payroll zijn ook getest via stellingen. Op de stelling Payrolling ontzorgt en beperkt de administratieve lasten reageerde 62,5% dat ze het daarmee eens is.

Bekendheid payrolling
Bijna twee derde van de Nederlandse werkgevers is bekend met het begrip payrolling. Alleen niet alle werkgevers hebben altijd een goed beeld wat payrolling nu precies omvat, aldus Claes. Uit het onderzoek blijkt dat het uitbesteden van de loonadministratie aan de accountant of een soort boekhoudprogramma veelgenoemde misvattingen zijn over payrolling. Jeu Claes legt uit: Payrollen is het ter beschikking stellen van werknemers aan opdrachtgevers, waarbij opdrachtgevers zelf verantwoordelijk zijn voor de werving, selectie en begeleiding van werknemers. Het is de taak van de VPO om het begrip payrollen uit te blijven leggen. Onderzoeken zijn daarom erg belangrijk. Wij krijgen hierdoor beschikking over steeds meer specifieke cijfers en kennis.

De toekomst van payrolling
Volgens Jeu Claes brengt het voorspellen van de toekomst van payrollen verder dan een paar jaar onzekerheden met zich mee. Er zijn tal van ontwikkelingen die van invloed zijn op de omvang van het aantal payroll-krachten in Nederland. Als de markt zich blijft ontwikkelen zoals die dat nu doet, dan verwachten we dat in 2015 ongeveer 218.000 banen zijn ingevuld op payroll-basis. Dat is 3,1% van het totaal aantal banen in Nederland.

---

Meer informatie:
Het onderzoeksrapport Payroll-services in Nederland van EIM kunt u hier downloaden.
Voor overige informatie kunt u contact opnemen met de voorlichter van de VPO, Remco Icke via 020-655 82 04/ 06-22 45 09 22.

Payrolling
Payrolling is het uitbesteden van administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap. Steeds meer opdrachtgevers kiezen voor het gemak van payrolling. Het aantal personen dat dagelijks via payrolling ingezet wordt, is maar liefst 144.000 en kan naar verwachting uitgroeien tot ruim 218.000 waarmee de sector één van de grootste werkgevers wordt.

Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO)
De Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) is een branchevereniging die de belangen behartigt van aangesloten payroll-ondernemingen. De VPO is opgericht op 1 september 2006. De VPO is de enige vereniging in Nederland die zich specifiek richt op de belangen van payroll-ondernemingen.

>