Politie Twente

Overval woning
Enschede
De politie is op zoek naar vier mannen die een gewapende overval pleegden op een woning.

Op donderdag 25 november 2010 omstreeks 22.07 uur pleegden vier onbekende mannen een overval op een woning aan de Surinamestraat in Enschede. De mannen belden aan en bij het openen van de voordeur door de vrouw des huizes drongen ze de woning binnen. De overvallers dreigden de vrouw, een man en een klein kind die in de woning waren met een wapen. Ze namen goederen uit de woning weg en liepen weg in de richting van de G.J. van Heekstraat, de voetbalvereniging Rigtersbleek. Niemand raakte gewond. De forensische rechercheurs van de politie Twente hebben een technisch onderzoek in de woning gestart. Tevens is er een buurtonderzoek gehouden.

De politie verzoekt eventuele getuigen van de overval zich te melden. Ook mensen die mogelijk vóór de overval bijzonderheden hebben gezien worden verzocht contact opnemen. Dit kan via het algemene politietelefoonnummer: 0900-8844 of anoniem Bel Misdaad anoniem: 0800-7000. Deze overval wordt onderzocht door het Regionaal Overvallenteam. Dit overvallenteam is ook te bereiken op overvallenteam@twente.politie.nl. (2010106351)

Overval tankstation
Wierden
De politie is op zoek naar twee mannen die gemaskerd een gewapende overval pleegden op een tankstation.

Op donderdag 25 november 2010 omstreeks 20.23 uur pleegden twee onbekende mannen een overval op een tankstation aan de Nijverdalsestraat in Wierden. De mannen hadden hun gezicht bedekt en droegen donkere kleding. Één van de twee mannen, met capuchon en bivakmuts, rende de tankshop binnen en bedreigde de 15-jarige medewerkster van het tankstation met mogelijk een vuurwapen. Na de overval zijn de daders weggerend. Zij gingen linksaf de Emmastraat in. Tijdens de overval waren er geen andere klanten in de tankshop aanwezig. Niemand raakte gewond. De overvallers hebben een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De politie heeft onmiddellijk een buurtonderzoek gestart. Getuigen hebben in de omgeving eerder op de avond in de omgeving van het tankstation twee verdachte personen gezien.

De politie verzoekt eventuele getuigen van de overval zich te melden. Ook mensen die mogelijk vóór de overval bijzonderheden hebben gezien worden verzocht contact opnemen. Dit kan via het algemene politietelefoonnummer: 0900-8844 of anoniem Bel Misdaad anoniem: 0800-7000. Deze overval wordt onderzocht door het Regionaal Overvallenteam. Dit overvallenteam is ook te bereiken op overvallenteam@twente.politie.nl. (2010106333)

-----------------------

26 november 2010