Gemeente Lelystad

Gratis emmertje strooizout op zaterdagmarkt

Donderdag 25 november 2010

Wethouder Wout Jansen staat zaterdag aanstaande van 11.00 tot 13.00 uur aan het eind van De Promesse op de markt om emmertjes met strooizout uit te delen aan Lelystedelingen.

Extra aandacht

Bewoners kunnen gratis een emmertje strooizout ophalen bij de wijkpost om hun eigen erf en woonomgeving te strooien als het glad wordt. Vorig jaar bleek dat veel bewoners pas zout komen halen als het al glad is. Dat leverde toen problemen op met de extreme en lange gladheidperiode. Vooral ook omdat zelfs landelijk het strooizout op was. Daarom besteedt de gemeente dit jaar extra aandacht aan de beschikbaarheid van zout voor bewoners.

Gratis emmertje zout

Wethouder Jansen staat zaterdag 27 november van 11.00 tot 13.00 uur aan het eind van De Promesse op de markt om emmertjes met zout uit te delen aan Lelystedelingen. Daarnaast hangt de strooiroutekaart aan de schutting en is er een folder beschikbaar over de gladheidbestrijding. Het dreigt de komende dagen al glad te worden, dus het zout komt precies op tijd voor degenen die het nog niet in huis hebben. Wees er snel bij, want op = op!

Gladheidbestrijding

De gladheidbestrijding wordt ieder jaar met zorg voorbereid. Mens en materieel staan klaar om aan de slag te gaan als het zover is. Het gladheidbestrijdingsplan geeft precies aan waar gestrooid wordt en in welke omstandigheden. Er kan niet tot aan iedere voordeur gestrooid worden. De korte route van de woning naar een gestrooide route blijft een zorg voor de bewoners zelf.

Ondersteuning

De gemeente ondersteunt bewoners die zelf de handen uit de mouwen willen steken. Bij de wijkpost kunnen ze een emmertje met 7,5 kilo strooizout ophalen, zodat ze in hun directe woonomgeving de gladheid aan kunnen pakken. Dat is voor iedereen prettig, zeker voor de mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn.
Ja