Gemeente Laarbeek


Bestemmingsplan Kom Beek en Donk

---

Een bestemmingsplan regelt het gebruik van gronden en gebouwen en de bebouwingsmogelijkheden van de gronden. Dit wordt vastgelegd in het plan. Per bestemming zijn ook bouwregels opgenomen, die bepalen waar en wat er gebouwd mag worden en welke maximale maten daarbij gelden.

Kom Beek en Donk
Het actualiseren van alle komplannen in Laarbeek is nodig, omdat er verouderde en veel verschillende bestemmingsplannen zijn die ieder verschillende voorschriften hebben. Daarnaast is de gemeente sinds juli 2008 verplicht om bestemmingsplannen te digitaliseren. Het eerste plan dat in het kader van de actualisering komplannen aan bod is gekomen is het bestemmingsplan voor de bebouwde kom van Mariahout. Het volgende plan is het bestemmingsplan voor de bebouwde kom van Beek en Donk. Dit plan is thans zover dat dit als voorontwerpbestemmingsplan in procedure kan worden gebracht. Ten aanzien van de regels in dit plan is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij het plan voor de bebouwde kom van Mariahout.

Download hier de verbeelding (plankaart) van het voorontwerpbestemmingsplan
Download hier de toelichting op het voorontwerpbestemmingsplan Download hier de regels van het voorontwerpbestemmingsplan Download hier de legenda van het voorontwerpbestemmingsplan

Procedure en mogelijkheden om te reageren
Het voorontwerpbestemmingsplan Kom Beek en Donk met de bijbehorende stukken zijn op 26 november 2010 gepubliceerd en liggen dan vier weken (van maandag 29 november 2010 t/m maandag 27 december 2010) ter inzage in het gemeentehuis en zijn tevens digitaal raadpleegbaar via de bovenstaande downloads. Gedurende de termijn van terinzageligging kan iedereen een schriftelijke reactie over het voorontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders indienen. U kunt daarvoor gebruik maken van een reactieformulier (bij de infobalie in het gemeentehuis verkrijgbaar of te downloaden via onderstaande link).

Download hier het reactieformulier.

Alle reacties worden inhoudelijk beoordeeld en waar nodig zal het voorontwerpbestemmingsplan aangepast worden. Het bestemmingsplan krijgt daarna de status van ontwerpbestemmingsplan. Dan is het gereed voor de eerste stap in de formele bestemmingsplanprocedure.

Proclaimer Privacy statement
Gemeente Laarbeek | Koppelstraat 37 | Beek en Donk | T 0492 469 700 | E gemeente@laarbeek.nl