Gemeente Barneveld


Bouw gestart in het voormalig Markthalgebied

het slaan van de symbolische eerste paal

Op donderdag 25 november 2010 werd de symbolische eerste paal geslagen voor de startbouw in het voormalig Markthalgebied. Wethouder Troost, oud-wethouder Tijmensen, dhr. van Wijngaarden (directeur Multi Vastgoed BV), dhr. Van den Bunt (Vago Barneveld), dhr. Van de Kolk (bouwbedrijf van de Kolk), enkele toekomstige bewoners en gebruikers van de voormalige Markthal namen plaats aan de touwen van de antieke heimachine.

De afgelopen weken is het terrein bouwrijp gemaakt. Hiertoe moest het gebied vrijgemaakt worden van kabels en leidingen. Het vrijmaken van het terrein ging niet zonder slag of stoot. Zo moesten de nuts bedrijven de kabels aan de zijde van Van Ee onder de Kleine Barneveldse beek door. De Kleine Barneveldse Beek ligt nu onder de grond en stroomt door een buis. Straks wordt de beek naar boven gehaald. Door de werkzaamheden werd tijdelijk de fietsverbinding aan die zijde gesloten.

Inmiddels is de aannemer deze week gestart met de voorbereidingen voor het heiwerk. Naar verwachting kan na de kerstvakantie het funderingswerk starten. Er wordt gestart met het bouwen van de supermarkt met de bovenwoningen. Deze zullen naar verwachting in het najaar van 2011 worden opgeleverd. De startbouw van de appartementen (met commerciële ruimten op de begane grond) en de stadwoningen volgt dan aan het eind van het eerste kwartaal van 2011. Als alle bouwwerkzaamheden naar verwachting verlopen kan het grootste deel van het gebied eind 2011 afgerond worden. Er is een voorbehoud voor de aanleg van het fietspad in verband met het toekomstig vertrek van Van Ee (hier moet ook nog gebouwd worden). De twee- onder- één-kappers en vrijstaande woningen zullen dan nog niet helemaal klaar zijn. Verder zal de Groen van Prinstererlaan qua riolering aangepakt moeten worden. De duur van deze werkzaamheden is nog niet bekend.

undefined

de eerste werkzaamheden in het Markthalgebied

undefined

de antieke heistelling

undefined

instructie aan de touwen

undefined

graafwerkzaamheden in het markthalgebied

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl