Gemeente Tytsjerksteradiel


Collectieve inkoop Groene Energie

De Friese Milieu Federatie (FMF) sluit zich aan bij het landelijke initiatief Collectieve Inkoop Energie, georganiseerd door Vereniging Eigen Huis. In november organiseert Vereniging Eigen Huis weer een veiling van groene energiecontracten waarop iedereen kan inschrijven. De Friese Milieu Federatie vindt dat iedereen gemakkelijk en veilig moet kunnen overstappen naar een groen energiecontract met scherpe tarieven.

Deelname aan de Collectieve Inkoop Groene Energie Fryslân is vrijblijvend en eenvoudig. Inschrijving is mogelijk tot en met 28 november op www.samenvoorgroenengoedkoop.nl. Op 29 november vindt de online veiling plaats. Leveranciers kunnen bieden op de georganiseerde inkoopkracht van huishoudens door een laag tarief aan te bieden voor alle inschrijvers.

Iedere deelnemer ontvangt begin december een persoonlijk aanbod. Pas daarna beslist de inschrijver of het aanbod aantrekkelijk genoeg is om over te stappen.

Bij eerdere Collectieve Inkoop Energie acties van Vereniging Eigen Huis zijn ruim 30.000 mensen overgestapt. Zij bespaarden hierbij gemiddeld 230 euro per huishouden. Fryslân kan zo eenvoudig het milieu een handje helpen door het gebruik van groene energie.