Provincie Utrecht

Provincie wil samen bedrijventerreinen aanpakken

Samenwerking bij de aanpak van verouderde en verrommelde bedrijventerreinen. Dat is wat de provincie Utrecht voorstaat met de oprichting van de OntwikkelingsMaatschappij Utrecht ( OMU). Deze nieuwe maatschappij neemt het initiatief waar de markt het laat liggen en zoekt private partners en gemeenten om private gedeelten van de bedrijventerreinen weer aantrekkelijk te maken.

De opgave wordt geschat op ca. 90 ha, waarvan naar verwachting meer dan de helft kan worden uitgevoerd onder regie van de Ontwikkelingsmaatschappij. Het publieke domein is een opgave voor de gemeenten. Gedeputeerde Van Lunteren (Economie): "Met deze aanpak hebben we een middel gevonden om de marktpartijen zélf te laten herstructureren. Privaat terrein was tot voor kort een no-go-area voor de overheid, we konden er weinig mee. Nu trekken we samen met de markt op en dat kan voor de toekomst een voorbeeld zijn voor andere projecten."

Lees het volledige persbericht.

Zie het origineel
Kijk eens op de website van Pimp je Pand voor inspiratie, voor contact met een architect of voor bijzondere voorbeelden van bedrijven met stijl.

Voor persinformatie:
jolande.havenaar@provincie-utrecht.nl, (030) 258 29 97

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11