Gemeente Hulst


Tentoonstelling Freedom4all

Een expositie over migratie is te zien in de Hulster openbare bibliotheek.

In de openbare bibliotheek van Hulst is tot en met 7 januari 2011de reizende tentoonstelling Freedom4all, een kunstproject over migratie te bewonderen. Het gaat om zwart/wit portretten, kleurenprints van kunstwerken en informatieve teksten van Nederlandse kunstenaars en migranten. De tentoonstelling is een initiatief van de millenniumwerkgroep van de gemeente

Hulst in samenwerking met COS Zeeland.

In deze geglobaliseerde wereld raken steeds meer mensen ontheemd. Werk, de liefde of een studie in het buitenland, mensen hebben verschillende redenen om hun land te verlaten. Vaak is dat echter ook het ontvluchten van conflicten en oorlog. Het kunstproject Freedom4all wil meer begrip kweken voor de situatie waarin veel migranten verkeren zoals het eindeloos wachten op een verblijfsvergunning, het verwerken van opgelopen trauma's, het vinden van werk op het eigen niveau, etc.

De gemeente Hulst is sinds 2009 officieel Millenniumgemeente en geeft hiermee aan de door de Verenigde Naties afgesproken millenniumdoelen te ondersteunen. De gemeente richt zich vooral op de scholen en onderwijsinstellingen, omdat het belangrijk is dat kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met thema's als wereldburgerschap, internationale samenwerking, duurzaam leefmilieu, eerlijke handel e.d. Scholen die geĂŻnteresseerd zijn, kunnen bij COS Zeeland terecht voor een lespakket rondom de expositie Freedom4all.