Politie Groningen

Vrijdag 26 november 2010

Provincie Groningen, 26-11-2010

Somalische vrouw vermist

TER APEL De politie doet onderzoek naar de vermissing van de 22-jarige Marian Abdiwahab Ahmed. De Somalische vrouw verliet woensdagmiddag het asielzoekerscentrum (AZC) in Ter Apel om naar een supermarkt te gaan. Sindsdien is niets van haar vernomen.

De vrouw verblijft sinds 22 november samen met haar stiefkinderen in Ter Apel en ging 24 november rond 15.15 uur voor het eerst naar de supermarkt. Behalve haar man heeft de vermiste Somalische geen familie, vrienden of kennissen in ons land. Haar echtgenoot, die elders in het land verblijft, heeft sinds haar vermissing ook niets van zijn vrouw gehoord.

De Somalische Abdiwahab Ahmed heeft een donkere huidskleur en donkere ogen en is ongeveer 1.65 a 1.70 m lang. Ze heeft een slang cq mager postuur en kort kroeshaar. Op het moment dat ze het AZC verliet droeg ze een lange jurk met zebraprint, daarover een korte zomerjas. Bovendien droeg ze een bruine of zwarte hoofddoek tot op de bovenbenen met mogelijk een witte rand bij haar voorhoofd.

Personen die weten waar de vrouw is, of informatie over haar hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal via 0900-8844 (lokaal tarief).

Betrokkenen gewond na ongeval

MARUM Bij een kopstaartaanrijding op de A7 bij Marum zijn donderdagmiddag drie betrokkenen gewond geraakt. Een automobilist uit Den Haag (leeftijd onbekend) zag te laat dat een 40-jarige automobilist die voor hem reed remde. Een aanrijding was het gevolg. De bestuurder uit Den Haag liep door de aanrijding letsel aan het borstbeen op. De 40-jarige liep samen met een 30-jarige passagier uit Groningen nekklachten op. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Man met drugs aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 37-jarige man uit Peize aangehouden voor het bezit van drugs. In de Floresstraat zat de man in een geparkeerde auto. Tijdens een politiecontrole bleek dat op de achterbank een weegschaal met witte poedervormige restanten lag. Tijdens een grondig onderzoek in de auto troffen de agenten daarop lichtbruine brokken, vermoedelijk drugs, aan. Tevens lag er een groot keukenmes in de auto. De 37-jarige is aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Beledigende wildplasser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Achter de Muur in Groningen een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. De man stond tegen een muur te plassen. Toen de agenten hem daarvoor een bekeuring wilden geven beledigde de verdacht de agenten. Hij werd aangehouden en krijgt een proces-verbaal voor wildplassen en belediging van de politie.

Man aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN - De politie heeft donderdagnacht een 21-jarige man uit Oldebroek aangehouden voor mishandeling. Agenten reageerden op een bericht dat er in een uitgaansgelegenheid in de Poelestraat twee groepen stappers ruzie met elkaar hadden gekregen. Hierbij zou de 21-jarige een 24-jarige man uit Paterswolde met een fles op het hoofd hebben geslagen. Het slachtoffer is met onbekend letsel voor een behandeling naar het UMCG gebracht. De verdachte werd aangehouden en is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. De aanleiding van de ruzie is nog onbekend.

Mannen aangehouden na mishandeling jongen

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag op de Aweg in Groningen twee inwoners van die plaats aangehouden voor mishandeling. Een 14-jarige jongen uit de gemeente Zuidhorn zag dat werklieden bezig waren met graafwerkzaamheden en vroeg een van de mannen of hij mocht zoeken naar oude spullen. De tiener kreeg toestemming om in een container te speuren. Toen hij meldde dat hij iets had gevonden, ontstond onenigheid met twee mannen op het werkterrein. Het slachtoffer werd door het tweetal vastgehouden en geslagen. De politie heeft de verdachten, twee mannen van 40 en 64 jaar, aangehouden en verhoord op het politiebureau. De jongen heeft aangifte gedaan.

Politie controleert op alcohol

GRONINGEN en HAREN In de provincie Groningen is rijden onder invloed een van de voornaamste oorzaken van verkeersongevallen. Daarom controleert de politie mensen op de weg op het gebruik van alcohol. Gelukkig hebben de controles effect. Al jaren lang neemt het aantal mensen dat niet drinkt en rijdt toe. Zaterdag controleert de politie in de gemeenten Groningen en Haren mensen op het rijden onder invloed. Het BOB-promotieteam werkt mee aan de controles. Iedereen heeft hetzelfde belang: rij alcoholvrij.

Koperdieven aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft donderdagochtend twee koperdieven kunnen aanhouden. Een oplettende getuigen zag het tweetal vanaf het dak van een voormalig schoolgebouw aan de Erasmusweg in Hoogezand koper wegnemen. De getuige gaf het signalement en het kenteken van de auto door aan de politie. Die kon het tweetal in de Kerkstraat aanhouden. De 30-jarige man uit Foxhol en de 37-jarige man uit Kolham zijn ingesloten voor nader onderzoek. De auto met daarin een hoeveelheid koper is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist onder invloed

GRONINGEN De politie heeft donderdagmorgen op de Peizerweg in Groningen een 33-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man bleek tijdens een controle onder invloed van alcohol. Uit de ademanalysetest werd duidelijk dat hij bijna 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs was al eens ongeldig verklaard. Uit navraag bleek dat de verdachte nog dna moest afstaan. Hij is ingesloten.

Mannen aangehouden voor drugshandel

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht twee mannen aangehouden voor de handel in drugs. Op bewakingscameras was te zien dat een 24-jarige inwoner van Hoogezand en een 22-jarige man uit Leek, spullen aan elkaar overgaven. Bij de fouillering van het tweetal bleek dat ze beide in het bezit waren van harddrugs. Het duo is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Politie houdt grote verkeerscontrole met ketenpartners

EEMSHAVEN De politie heeft donderdagmiddag een grote verkeerscontrole gehouden in de omgeving van de Eemshaven. Bij de controle werden alle verkeersdeelnemers gecontroleerd. De Groningse politie werd geassisteerd door de Douane, Koninklijke Marechaussee, en het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). In totaal werden 250 voertuigen en inzittenden gecontroleerd en werden 230 blaastesten afgenomen. Er werd in totaal 13 keer proces-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen.

Politie waarschuwt voor besneeuwde ruiten

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen rondom de stad Groningen gecontroleerd op het sneeuwvrij maken van autoruiten. In totaal werden zon honderd bestuurders aangesproken. Zij mochten hun reis pas vervolgen nadat alle ruiten en lampen sneeuwvrij waren.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag op diverse plaatsen op snelheid en fietsverlichting.

* Oudeschip, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 300, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 535, aantal overtredingen: 84, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1260, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, Korreweg: aantal geregistreerde fietsers: onbekend, aantal overtredingen: 42