Politie Drenthe

Vrijdag 26 november 2010

Provincie Drenthe, 26-11-2010

Vrachtwagen raakt in de sloot

HOOGEVEEN Donderdagochtend is een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Brielle met zijn vrachtwagen in een sloot langs de A28 terecht gekomen. Ter plekke bleek de man ongedeerd. De chauffeur verklaarde tegenover de politie dat hij met zijn vrachtwagen in de berm terecht was gekomen. In verband met het vele verkeer op de A28 had hij besloten om de vrachtwagen in de berm tot stilstand te laten komen. De vrachtwagen belandde vervolgens in een sloot. De vrachtwagen moest worden afgesleept.

Brommobiel botst op geparkeerde auto

NIJENSLEEK Donderdagochtend is op de Hoofdweg een 17-jarige jongeman uit Vledder op een brommobiel tegen een geparkeerde auto gebotst. De jongeman raakte niet gewond. Door de aanrijding raakte de brommobiel zwaar beschadigd. De jongeman verklaarde tegenover de politie dat hij mogelijk een epileptische aanval had gehad. De politie heeft de zaak in behandeling.

Auto komt in sloot terecht

PEIZE Donderdagochtend is op de Bunnerveenseweg een 20-jarige automobiliste uit Leek met haar personenauto in een sloot terecht gekomen. De vrouw werd met nekklachten per ambulance naar het Martiniziekenhuis overgebracht. De automobiliste was in een bocht de controle kwijtgeraakt door vermoedelijk een klapband of een lekke band. Na correctie reed de auto over een boompje en kwam een sloot tot stilstand. De auto moest worden afgesleept.

Aanhouding huiselijk geweld

GASSELTERNIJVEEN Donderdagmiddag heeft de politie een 20-jarige vrouw uit Gasselternijveen aangehouden voor huiselijk geweld. De vrouw wordt ervan verdacht haar moeder te hebben mishandeld. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Verkeersongeval met letsel

GASSELTE Donderdagmiddag heeft op de Borgerweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Een 44-jarige automobilist uit Borger reed samen met een 46-jarige vrouw uit Borger in een personenauto over de Borgerderweg vanuit Gasselte richting Drouwen. De auto raakte in een slip en kwam daardoor op de verkeerde weghelft terecht. Op dat moment kwam een 73-jarige automobilist uit Barger Compascuum net tot stilstand op een oprit van een restaurant. De auto met daarin de 44-jarige man en de 46-jarige vrouw botste frontaal tegen de 73-jarige automobilist. Hierdoor kwam de 73-jarige automobilist op een parallelweggetje tot stilstand. Mogelijk is de 44-jarige automobilist in een flauwe bocht naar rechts de macht over het stuur kwijt geraakt vanwege gladheid door hagel. De 44-jarige man en de 46-jarige vrouw werden opgevangen in het restaurant en werden met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. De 73-jarige automobilist werd door de brandweer uit zijn auto gehaald en hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd. De politie regelde ter plekke het verkeer, verrichtte onderzoek en heeft de zaak in behandeling. De autos moesten worden afgesleept.

Aanrijding tussen auto en scooter

EMMEN Donderdagmiddag heeft op de Dikbosstraat een aanrijding tussen een auto en een scooter plaatsgevonden. Een 44-jarige automobiliste uit Nieuw Weerdinge kwam vanaf een uitrit bij een woning. De vrouw zag daarbij de scooter, die over het verplichte brom/ fietspad reed, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Het 16-jarige meisje uit Valthermond reed in de richting van Valthe. Het meisje werd ter controle per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Het meisje bleek later geen letsel te hebben overgehouden door de aanrijding.

Aanrijding tussen twee personenautos

ZUIDWOLDE Donderdagochtend heeft op de N48 een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Ter hoogte van een brug over de Stuw vond de aanrijding plaats. Een 70-jarige automobilist uit Veeningen kwam uit de richting Zuidwolde en uit de tegenovergestelde richting kwam een 53-jarige automobilist uit Assen. De automobilist uit Assen kwam op een gegeven moment over de middenstreep en een botsing was het gevolg. Beide autos raakten zwaar beschadigd. Het lukte agenten niet om de 53-jarige automobilist te laten blazen. De man was gewond en werd per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis hebben agenten bij de man een bloedproef afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen of de man alcohol had gedronken. De politie heeft de zaak in behandeling.

Hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld

EMMEN De politie heeft donderdagavond in een woning aan de Ruinerbrink een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. In de woning trof de politie in twee kamers een inwerking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal werden 315 planten aangetroffen. De politie heeft de kwekerij ontmanteld en een 42-jarige man uit Emmen aangehouden. De man is ingesloten en de politie heeft de zaak in behandeling.

Politiemotorrijder raakt gewond na botsing

HOOGERSMILDE Donderdagmiddag is een 51-jarige politiemotorrijder uit Assen gewond geraakt door een botsing op de Rijksweg. De motorrijder, werkzaam bij Politie Drenthe, reed op een onopvallende politiemotor over de Rijksweg in de richting van Assen. De motorrijder was na een verkeerscontrole onderweg naar het politiebureau. Over de Rijksweg reed een vrachtwagen en achter de vrachtwagen reed de politiemotorrijder. De vrachtwagen wilde op een gegeven moment afslaan en kwam daardoor tot stilstand op de Rijksweg. De politiemotorrijder remde en kwam ook tot stilstand. Achter de politiemotorrijder reden twee personenautos. De twee personenautos remden en kwamen tot stilstand. Achter deze personenautos reed een 34-jarige automobilist uit Diever. Deze automobilist botste achterop zijn voorganger (bestuurd door een 28-jarige automobilist uit Assen), deze schoot door en schampte de volgende auto. De 28-jarige automobilist uit Assen botste vervolgens tegen de 51-jarige motorrijder. De motorrijder raakte gewond en werd per ambulance naar het UMC te Groningen gebracht. De politie verricht onderzoek naar dit ongeval.

Auto botst tegen aanhanger van voorligger

HAVELTE Donderdagavond is op de A32 een personenauto (bestuurd door een 30-jarige automobilist uit Koekange) tegen een aanhanger van een andere personenauto gebotst. De 30-jarige automobilist ging vervolgens over de kop en kwam in de middenberm tot stilstand. De man raakte niet gewond en verklaarde tegenover de politie dat hij de personenauto met aanhanger nooit had gezien. De 49-jarige automobilist uit Zwolle (bestuurder van de auto met aanhanger) raakte niet gewond en wist zijn zwaar gehavende combinatie in de berm te parkeren.