Royal Haskoning


26-11-2010
Bouw duurzame uitkijktoren in Lent van start
Werkloze jongeren gaan vanaf december tot juni 2011 aan de slag met de bouw van LENTmark1, de duurzame uitkijktoren in Lent. Op 2 december zal wethouder Tankir (wethouder Werk en Inkomen in Nijmegen) het project officieel lanceren in het bijzijn van buurtbewoners en sponsors. De gemeente Nijmegen en ingenieurs- en adviesbureau Royal Haskoning zijn initiatiefnemers van dit project. Het NVOB Cultuurfonds zorgt voor de bouw en de professionele begeleiding van de jongeren. Zoals altijd maakt dit Nijmeegse fonds daarbij gebruik van de praktische en financiële hulp van diverse sponsors die het project een warm hart toedragen. Het NVOB Cultuurfonds wist zo in haar tienjarige bestaan meerdere stadsprojecten, met als meest bekende de tijdelijke donjon, te realiseren. Dat dit project ook nog bijdraagt aan het aan de slag helpen van jonge bouwvaklieden, maakt het voor het NVOB Cultuurfonds extra aantrekkelijk dit initiatief te adopteren.

De bouw van LENTmark1 is ook de symbolische start van de toekomstige wijk Laauwik. In het ontwerp van deze wijk heeft men historische charme gecombineerd met levendigheid en natuur. De toren wordt duurzaam en zal voor de nieuwe wijkbewoners echt onderdeel gaan uitmaken van hun wijk. De jongeren bouwen bijna de hele toren van sloophout. Bovendien is de constructie demontabel, zodat de toren over vijf jaar gemakkelijk uit elkaar te halen is en het materiaal hergebruikt kan worden. De daken van de toren worden allemaal met groen bekleed. Samen met creatieve buurtbewoners wordt gekeken naar een kunstzinnige, educatieve of recreatieve invulling in en om de toren. De toren wordt zo meer dan een uitkijkpunt en een blikvanger, maar ook een levendig en markant punt in Lent.

Buurtbewoners en belangstellenden zijn van harte welkom een kijkje te nemen bij de opening van dit project. Dit is op 2 december om 14.30 uur op de bouwplaats, nabij de Groot-Brittanniëstraat (ten noordwesten van huidige bebouwing Lent).