SGP


SGP helpt treinende rolstoelers een handje

Treinen moeten niet pas in 2030 toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers, maar al veel eerder. Daarom moet minister Schultz op korte termijn werk maken van het (laten) aanbrengen van rolstoelliften in treinen. De minister moet hierover gaan spreken met de Roos-foundation, een stichting die zich bezig houdt met belangen van minder validen.

Dat stelt de SGP-fractie in de Tweede Kamer. Tijdens de behandeling van de begroting van Infrastructuur en Milieu drong SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf er bij de regering op aan om de toegankelijkheid van de trein voor ârolstoelersâ meer voorrang te geven. In de huidige planning moeten alle treinen pas in 2030 toegankelijk zijn. De SGP wil dat dat eerder gebeurt.

Dijkgraaf: âNederland kent ongeveer 300.000 rolstoelgebruikers. Het gros van deze mensen wil graag volwaardig meedoen aan onze samenleving. De toegankelijkheid van het OV voor deze groep is dan ook erg belangrijk. (â¦) Onder meer de Roos-foundation heeft hier onderzoek naar gedaan. Uit dat onderzoek blijkt, dat de kosten van zulke rolstoelliften zeer aanvaardbaar zijn en bovendien leiden tot belangrijke financiële opbrengsten (stijgende kaartverkoop) en maatschappelijke opbrengsten (veel meer mensen met een beperking kunnen deelnemen aan de maatschappij). (â¦) De SGP roept de minister op om dit voorstel goed te bekijken, door te rekenen en in overleg met genoemde foundation te komen met een concreet plan van aanpak om dit op kortere termijn te realiseren.â