Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


26/11/10 08:12

Berichtgeving omtrent woonschepen

Op 18 november 2010 heeft in het Haarlems Dagblad het bericht gestaan dat 13 woonschepen in Zijkanaal C binnenkort bij de gemeente Velsen gaan horen en dat de gemeente Velsen en de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude daartoe de gemeentegrens zullen aanpassen. Dit bericht is onjuist.

Het is voor zowel de gemeente Velsen als de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude onduidelijk waar dit bericht vandaan komt en waar het op gebaseerd is.

Inderdaad zijn beide gemeenten bezig de gemeentegrens aan te passen, doch met het doel de huidige situatie te formaliseren. De bewoners van de 13 woonschepen staan in de gemeente Haarlemmerliede ca. geregistreerd en dat zal zo blijven. De schepen vallen nu formeel binnen grondgebied van de gemeente Velsen en ze zullen na de grenscorrectie officieel bij de gemeente Haarlemmerliede ca. gaan horen.

Tot die datum, 1 januari 2012, gaan de woonschepen officieel administratief bij de gemeente Velsen horen, dit in verband met de Wet basisregistraties adressen en gebouwen (Wet BAG). Dit is dus een puur administratieve handeling, die voor de bewoners geen enkele consequentie heeft.

---