Gemeente Laarbeek


Gezondheidsrace genomineerd voor landelijke prijs

LAARBEEK - De Laarbeekse Gezondheidsrace is genomineerd voor een landelijke prijs van GGD Nederland. De Gezondheidsrace is een burgerinitiatief uit de gemeente Laarbeek. Onder regie van de gemeente, ondersteund door een breed netwerk van professionals, strijden vier teams uit de vier kernen om de titel 'de fitste kern van Laarbeek. De gemeente stelt bepaalde faciliteiten beschikbaar, maar de teams bepalen zelf de activiteiten. Het project loopt inmiddels tien maanden en de hele gemeente is in de ban van gezondheid. Aanstaande maandag 29 november wordt in Den Haag bekendgemaakt welke van de drie overgebleven initiatieven heeft gewonnen. Bij deze wedstrijd draait het om versterking van gezondheidsvaardigheden. Oftewel hoe goed zijn mensen in staat om informatie over gezondheid te begrijpen en toe te passen?

Bekijk hier het artikel op de website van GGD Nederland.

Eindmanifestatie Gezondheidsrace
De Gezondheidsrace is nu nog in volle gang. Op zaterdagavond 18 december wordt de Gezondheidsrace feestelijk afgesloten met een slotmanifestatie in het Anker in Beek en Donk. Die avond wordt bekendgemaakt welke kern de titel de fitste kern van Laarbeek mag dragen. Wordt het Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout of Mariahout? Het blijft nog even spannend. Vanaf 18.30 uur is iedereen van harte welkom in het Anker. Hoogtepunt van de avond is, naast de prijsuitreiking, het spannende en gezellige spel Ik hou van Brabant (vergelijkbaar met het tv-spel Ik hou van Holland), dat de teams tegen elkaar gaan spelen. De teams krijgen daarbij steun van alle mensen die ze meebrengen, jong en oud, met en zonder beperking iedereen is welkom. Dus zet het vast in uw agenda! In volgende edities van de Laarbeeker leest u meer over de slotmanifestatie.

Lees hier meer over de Gezondheidsrace in Laarbeek.

Hyvespaginas
Op dit moment zijn de vier gezondheidsteams nog hard bezig met de laatste loodjes. Hun vorderingen en activiteiten zijn te volgen op de Hyvespaginas van de teams: www.gtaarle-rixtel.hyves.nl, www.gtbeekendonk.hyves.nl, www.gtlieshout.hyves.nl en www.gtmariahout.hyves.nl.