Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

26 november 2010

---

Paspoort naar je toekomstdroom

26 november 2010
Alle groep acht-leerlingen van de 36 basisscholen in Nieuw-West en leerlingen van vijf scholen voor voortgezet onderwijs ontdekken hun talenten en werken aan hun toekomstdroom.

De scholieren doen binnen schooltijd mee aan het lesprogramma Paspoort naar je toekomstdroom van Stichting Project Paspoort. Voor de uitvoering van dit project krijgt Project Paspoort voor schooljaar 2010-2011 bijna 200.000 euro.

Initiatief van een rolmodel

De scholieren leren hun talenten ontdekken en kwaliteiten te ontwikkelen in twaalf lessen, verdeeld over drie blokken. Elke eerste les van een blok wordt gegeven door een gastdocent/rolmodel.

De Marokkaanse acteur Mohammed Chaara (Shouf Shouf Habibi, Schnitzelparadijs) startte dit project vijf jaar geleden en fungeert zelf als rolmodel. Hij laat de leerlingen zien dat je succesvol kunt zijn en hoe je kunt werken aan je toekomstdroom. De lesmethode maakt gebruik van komedie en sketches. Tijdens ouderbijeenkomsten leren ouders wat hun rol kan zijn in het realiseren van de dromen van hun kinderen.

In 2009 ontving de stichting de ondernemersprijs van Koers NieuwWest. Het Wellantcollege, Hervormd Lyceum West (HLW), Comeniuslyceum, Calvijn met Juniorcollege en Callandlyceum zijn de deelnemers van het voortgezet onderwijs.

---