UMC Groningen

Verloting en spetterende optredens bij benefietgala Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

26 november 2010

Laat het zieke kind niet vallen!

Tijdens het jaarlijkse benefietgala van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG vindt een ideële veiling en verloting plaats. Het gala met het thema "laat het zieke kind niet vallen" brengt geld bijeen voor twee belangrijke onderzoeken binnen het Beatrix Kinderziekenhuis. Veilingmeester Jacques d' Ancona zal tijdens het diner proberen de veilingstukken en de loten aan de man en vrouw te brengen.

Diverse bekende Groningers en Nederlanders werken belangeloos mee aan het benefietgala. Zanger Syb van der Ploeg zorgt voor de muzikale begeleiding van de avond. Heel speciaal is de voorstelling van GOOV Muziektheater die een preview zullen geven van de spetterende voorstelling "Bommen Berend, de musical". Saillant detail is dat meer dan de helft van de spelers en zangers van GOOV naast hun muzikale `carrière' bij het UMCG werkt. Het galadiner, georganiseerd door de Stichting Beatrix Kinderziekenhuis, is op vrijdag 26 november 2010 vanaf 18.15 uur en vindt plaats in het UMCG. Het gala vindt nu voor de zevende keer plaats.

Veilingstukken

De galagasten kunnen tijdens het diner bieden op virtuele stukjes van een leerstoel, en op eveneens virtuele delen van een schilderij. Nadruk zal dit jaar liggen op de loterij. De gelukkigen winnen bijvoorbeeld een verwenweekeind bij hotel Wientjes, kaartjes voor voorstellingen van onder andere Youp van 't Hek, Bert Visscher, Guus Meeuwis en de plaatselijke FC, maar ook dinertjes bij de Pauw en de Peizer Hopbel. Aan het eind van de avond zal blijken welke loten in de prijzen vallen.

Geld hard nodig

De opbrengst van de avond wordt besteed aan onderzoek naar de nadelige effecten van kunstmatige beademing en aan onderzoek naar een nieuwe methode om weefseldoorbloeding bij pasgeborenen te meten. Naast de twee wetenschappelijke onderzoeken zal een deel van de opbrengst besteed worden aan het nieuw inrichten van de gangen op de verpleegafdelingen van het Beatrix Kinderziekenhuis, zodat de kinderen zich daar helemaal kunnen uitleven.

Stichting Beatrix Kinderziekenhuis

De Stichting Beatrix Kinderziekenhuis werft fondsen om projecten voor het welzijn van de zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG te realiseren. Daarnaast gebruikt de stichting het geld om medisch wetenschappelijk onderzoek naar ziektes bij kinderen te steunen. Bij alle activiteiten heeft de stichting één doel heel duidelijk voor ogen: het zieke kind niet laten vallen. Meer informatie over de Stichting Beatrix Kinderziekenhuis vindt u op de website
www.stichtingbeatrixkinderziekenhuis.nl