Radboud Universiteit Nijmegen


Eerste Hanneke Janssen Memorial Prijs

Datum bericht: 26 november 2010

Met zijn scriptie `Quantum Mechanics: From Realism to Intuitionism' is Ronnie Hermens, student van de Radboud Universiteit Nijmegen, winnaar geworden van de eerste editie van de 'Hanneke Janssen Memorial Prize'. Deze wordt jaarlijks toegekend aan de beste Master-scriptie wereldwijd op het gebied van de Geschiedenis en Filosofie van de Moderne Natuurkunde.

Kandidaten kunnen alleen deelnemen na nominatie door hun wetenschappelijke begeleiders. De winnaar zal de prijs in Nijmegen in ontvangst nemen en het desbetreffende werk in voordrachten in Nijmegen en Utrecht presenteren. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van
1.000 euro.

Op 11 november 2008 kwam Hanneke Janssen op tragische wijze om het leven bij een verkeersongeval. Hanneke had kort daarvoor cum laude haar M.Sc graad in de Natuurkunde behaald aan de Radboud Universiteit Nijmegen en stond aan het begin van een veelbelovende carrière in de wetenschap. Hanneke was een inspirerende persoonlijkheid, niet alleen binnen haar vakgebied, maar vooral ook door haar betrokkenheid bij alles wat er om haar heen gebeurde. Zo zette ze zich in voor `Cultuur op de Campus' en kookte ze wekelijks voor daklozen. Ook probeerde ze zo milieubewust mogelijk te leven.

De nu in het leven geroepen Memorial Prize is bedoeld om Hanneke's inspirerende werk in de grondslagen van de natuurkunde te eren. Meer informatie over Hanneke Janssen en de naar haar vernoemde Memorial Prize.