Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Hoogste punt gemeentewerf gevierd


Donderdag 25 november werd stilgestaan bij het feit dat het hoogste punt van de nieuwe gemeentewerf in Doorn is bereikt.

Op bedrijventerrein Velperengh hees wethouder Bert Homan onder grote belangstelling de gemeentevlag.

Naar verwachting wordt de gemeentewerf na de zomer van 2011 in gebruik genomen en geeft dan plek voor zo'n vijftig medewerkers van de afdeling Wijkbeheer. Ook wordt dan de Milieustraat in gebruik genomen waar inwoners van Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Maarn en Maarsbergen terecht kunnen.

Duurzame bouw

De nieuwe gemeentewerf wordt op duurzame wijze gebouwd, met speciale aandacht voor ecologie. Hiertoe worden diverse maatregelen genomen. Zo wordt op het terrein gebruik gemaakt van groene verlichting. Deze kleur verstoort de natuur zo min mogelijk. Ook wordt de leefomgeving rondom de werf bevorderd. Zo worden vogelnestkasten en een vleermuisflat geplaatst. Ook wordt een ecologische verbindingsstrook aangelegd met inheemse bloeiende en vruchtdragende bomen en struiken. Daarnaast is er koude-warmte opslag en vloerverwarming en zorgt het groene dak voor begroeiing voor waterretentie en voor een warmte/koudebuffer. Ook is er aandacht voor sociale duurzaamheid. Het beheer van het hele terrein wordt uitgevoerd door de sociale werkvoorziening van de BIGA-groep.