Gemeente Utrechtse Heuvelrug



Opening informatiepunt wateroverlast leersum

Donderdag 25 november begon de dag voor groep 8 van basisschool De Schakel in Leersum anders dan anders.

De gymles verviel, maar dat was deze keer niet zo erg. De leerlingen waren namelijk samen met onder andere wethouder Bert Homan aanwezig bij de opening van het informatiepunt over de aanpak van wateroverlast.

De leerlingen kregen in brandweerwagens een tour door Leersum. Tijdens deze rit gaven medewerkers van de gemeente aan hoe wordt voorkomen dat straten opnieuw blank komen te staan en kelders onderlopen. Schoon regenwater wordt gescheiden van het vuile afvalwater in het riool. Dit wordt `afkoppelen' genoemd. Als het regenwater niet meer in het riool terecht komt, hoeft het rioolsysteem minder water te verwerken. Hierdoor stroomt er geen vuil water meer de straat op.

Met de zwaailichten aan arriveerden de brandweerwagens bij het informatiepunt, vlakbij de `schaapjesrotonde'. Samen met wethouder Bert Homan onthulden de kinderen de informatiepanelen.

Na het officiële openingsmoment gaf de wethouder de kinderen een interactieve les over `afkoppelen'. Ook het thema `duurzaamheid' kwam aan bod. Dat gaat hand in hand met het project. Rond 10.30 uur werden de leerlingen teruggebracht naar school. De zwaailichten gingen weer aan, maar gelukkig niet om water weg te pompen uit kelders en straten.