Gemeente Baarn

Plannen Sherpa en Amerpoort voor Parkwijk gaan niet door

De zorginstellingen Sherpa en Amerpoort moeten de herontwikkelingsplannen voor Parkwijk de Zandheuvel helaas stopzetten nu er geen zicht is op financiële dekking voor (met name) de opwaardering van de Oud-Eemnesserweg. De opwaardering van de weg is een voorwaarde om op de Zandheuvelweg de gewenste bouwplannen voor gezamenlijke wijkvoorzieningen mogelijk te maken.

De aanpassing van de verkeersstructuur over het grondgebied van Baarn en Eemnes wordt door de provincie Utrecht gecoördineerd. De zorginstellingen hebben momenteel onvoldoende financiële middelen beschikbaar voor uitvoering van de opwaardering van de Oud-Eemnesserweg. Zowel gemeente als provincie staan achter de plannen van de zorginstellingen. Alle mogelijkheden zijn onderzocht om de plannen te faciliteren, maar helaas zonder succes.

De zorginstellingen zetten de zoektocht naar financiële middelen voort, maar dit zal de nodige tijd gaan vergen.Voor de plannen van Sherpa en Amerpoort voor vervangende nieuwbouw ten behoeve van hun cliënten heeft het voorgaande geen consequenties. Deze kunnen op basis van bestemmingsplan DrakenburgergrachtâZorg, dat in januari 2010 door de gemeenteraad is vastgesteld, doorgang vinden.

De komende weken worden de verschillende mogelijkheden voor voortgang van bestemmingsplan Drakenburgergracht in beeld gebracht en voorgelegd aan de gemeenteraad.