Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 26-11-2010

Eén op de 200 bestuurders onder invloed

WAALWIJK - Agenten van het politiedistrict Oosterhout hebben
gisteravond, samen met verschillende partners, zoals de belastingdienst en Veilig Verkeer Nederland een alcoholcontrole gehouden op de Midden Brabantweg. Doel van de controle is de veiligheid te vergroten.

Tussen gisteravond 19.00 uur en vanmorgen 00.30 uur werd het verkeer op de Midden Brabantweg,vanuit de richting Tilburg gecontroleerd. In totaal passeerden 2666 de controlepost. In 13 gevallen verkeerde de bestuurders onder invloed van alcohol. Ademtesten wezen uit dat de betreffende automobilisten tussen de 295 ug/l en 425 ug/l aan alcohol in hun bloed hadden. Tegen deze automobilisten wordt proces verbaal opgemaakt. De politie deelde daarnaast 10 bekeuringen uit voor uiteenlopende zaken zoals niet handsfree bellen en het overtreden van de maximale snelheid.
De belastingdienst legde beslag op 23 voertuigen en inde een geldbedrag van 16.916,00 Euro.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

WAALWIJK - Bij een verkeersongeval gistermiddag op de kruising Besoyensestraat met de FlorisVlaan raakte een 17-jarige bromfietser uit Heusden gewond. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Twee Stedenziekenhuis in Tilburg.

Het slachtoffer reed rond 16.15 uur met zijn bromfiets vanuit het centrum over de Floris V laan in de richting van de kruising met de Besoyensestraat. Vanuit tegenovergestelde richting naderde hem een busje die bestuurd werd door een 29-jarige vrouw uit Breda. Op de krusing sloeg het busje linksaf. Tijdens deze manoeuvre zag ze de bromfietser over het hoofd die zijn weg recht door wilde vervolgen. Tussen beiden ontstond een aanrijding.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 26-11-2010 13:29 | © Regio Midden en West Brabant |