Ook niet- leden VEB maken aanspraak op World Online compensatie

26/11/2010 14:19

Consumentenclaim

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft namens de World Online gedupeerden een schikking getroffen met de betrokken banken Goldman Sachs en Royal Bank of Schotland (RBS). Hoewel de schikking enkel geldt voor beleggers die eind april 2010 lid waren van de VEB, adviseert ConsumentenClaim ook de niet-leden aanspraak op de schikking te maken.

Ongeveer 12.000 bij de VEB aangesloten World Online beleggers, zullen een bedrag van maximaal euro 110 miljoen kunnen verdelen. De schikking lijkt erop neer te komen dat de beleggers hun koersverlies plus een deel van de wettelijke rente terugkrijgen. Er wordt een percentage van tien tot vijftien procent wettelijke rente genoemd.

Mr. Elsbeth Roos van ConsumentenClaim: "De definitieve voorwaarden van de schikking zijn ons nog niet bekend, maar het lijkt een acceptabele regeling te zijn. Wij zien echter mogelijkheden voor een aanzienlijk betere regeling. Bij de rechter zou de volledige wettelijke rente namelijk vergoed worden."

Bovendien geldt de schikking enkel voor beleggers die eind april 2010 lid waren van de VEB en nu nog steeds lid zijn. Na eind april 2010 konden gedupeerden zich niet meer aanmelden bij de VEB. Zij vissen dus achter het net. Mr. Elsbeth Roos ziet geen reden waarom niet-leden van de VEB geen aanspraak zouden kunnen maken op de schikking.

ConsumentenClaim adviseert deze beleggers dan ook hun claim bij de betrokken banken in te dienen. Zij kunnen dit zelf doen, maar ook via een deskundige, zoals een advocaat of een organisatie als ConsumentenClaim. ConsumentenClaim werkt op basis no cure no pay. Zustermaatschappij Leaseproces is bekend van de Dexia-affaire, waarbij zij duizenden cliënten aan een hogere vergoeding heeft geholpen dan in de zogenaamde Duisenbergregeling was vastgelegd.

Kijk voor meer informatie op: www.consumentenclaim.nl





http://www.consumentenclaim.nl