Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van dubbele straatroof

Valkenswaard, 26-11-2010 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een gewapende straatroof rond 18.25 uur op het Deken Mandersplein. Rond 19.15 uur werd op de Karel Mollenstraat Zuid door vermoedelijk dezelfde dader opnieuw een straatroof gepleegd.

Een 64-jarige vrouw uit Valkenswaard wilde rond 18.25 uur op het Deken Mandersplein in haar personenwagen stappen toen er plotseling een man achter haar stond. Hij bedreigde haar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Toen de vrouw dat niet kon geven heeft hij haar sleutels uit haar handen gepakt en ging er vandoor richting de Waalreseweg. Wat later kreeg de politie een melding dat een 81-jarige man uit Valkenswaard op de Karel Mollenstraat Zuid was beroofd. Het slachtoffer liep daar toen hij door een man werd vast gepakt die hem bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Deze man eiste geld van het slachtoffer. Deze wist zich echter los te rukken en kon ontkomen. Omdat de signalementen in beide gevallen overeenkomen vermoedt de politie dat het om dezelfde dader gaat. Het signalement: Man, rond de 1.80 meter groot, blank en slank postuur. De man droeg een (wollen) muts en had een lange witte jas aan, tot over de heupen.

De politie zoekt getuigen van deze straatroven of mensen die mogelijk iets weten dat er mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.