Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 26-11-2010

Tilburgers met verkeersbord aan de haal

TILBURG - De politie heeft vanmorgen twee Tilburgers van 21 en 23 jaar aangehouden. Agenten zagen dat het duo in de Noord Besterdstraat fietsen met een verkeersbord. Bij een bouwterrein in de omgeving troffen ze de paal aan waarop het bord thuis hoorde. Beide mochten mee naar het bureau. Tegen het tweetal wordt proces verbaal opgemaakt.

Veelpleger met inbrekerswerktuig op pad

TILBURG - De politie heeft vannacht een 54-jarige Tilburger opgepakt. Surveillerende agenten zagen hem tegen 03.00 uur lopen over de Spoorlaan. De man die bij de agenten ambtshalve bekend is als actieve veelpleger had inbrekerswerktuig bij zich. Hij vertelde het gereedschap gevonden te hebben. De politie nam de spullen in beslag. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Tilburger schopt vriendin en zet haar de woning uit

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een woning in Tilburg Noord een 47-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 49-jarige vriendin te hebben mishandeld. De man is op het bureau ingesloten.

De politie ontving rond 23.30 uur de melding van huiselijk geweld. Bij de woning troffen ze de vrouw. De agenten zagen dat ze een verwonding aan haar hoofd en handen had. Ze vertelde dat haar 47-jarige vriend haar tijdens een woordenwisseling de deur gewezen had. Hij had haar geschopt en buiten gegooid. Daarbij was ze ten val gekomen waarbij ze de verwondingen opliep. Haar vriend die in de woning was is
gearresteerd.

Inzittenden met ploertendoder op pad

TILBURG - De politie heeft gisteravond in de Hesperenstraat twee Tilburgse mannen van 22 en 23 jaar aangehouden. Rond 20.30 uur controleerden agenten de auto waarin het duo zat. Tijdens het
aanspreken roken ze een sterke henneplucht. De geur gaf aanleiding om de auto van de mannen te controleren. Onder de bijrijderstoel trof de politie een ploertendoder, zaklamp en handschoenen aan. Beide mannen mochten mee naar het bureau voor verboden wapenbezit.

Minderjarigen vernielen raam woning

TILBURG - De politie heeft gistermiddag drie jongens van 13 jaar aangehouden voor vernieling van een raam van een woning in de
Langestraat. De bewoner van het pand hoorde een harde knal en zag een ster in het raam. Op dat moment rende een groepje jongeren weg. Het lukte hem één van hen in de kraag te vatten. De politie werd
geïnformeerd die de jongen en twee vrienden die betrokken waren bij de vernieling meenamen naar het bureau.

Politie haalt dronken Belg van de weg

TILBURG - De politie heeft gistermiddag om 15.00 uur op de Spoorlaan een 21-jarige Belgische automobilist van de weg gehaald. Tijdens controle bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 545 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De Belg verklaarde in totaal 8 glazen whisky te hebben gedronken. Voorzien van een rijverbod en proces verbaal mocht hij na verhoor vertrekken.

Poolse vrachtwagenchauffeur verdacht van verduistering

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Hermesstraat een 37-jarige Pool aangehouden. Hij wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. Hij is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Een oplettende getuige belde de politie, nadat hij gezien had dat er diverse goederen vanuit een vrachtwagen, die geparkeerd stond in de Hermesstraat, overgeladen werden in een personenauto. Op het moment dat de politie arriveerde was de auto vertrokken. De vrachtwagenchauffeur is aangehouden. De trailer was geladen met audiovisuele goederen. De politie onderzoekt welke goederen er mogelijk ontvreemd zijn.

Passanten jagen op straatrover

TILBURG - Verschillende getuigen hebben gistermiddag een straatroof voorkomen. Een 79-jarige Tilburgse vrouw stopte, nadat ze in een supermarkt op de Westermarkt gepind had, haar handtas in haar fietstas en fietste weg. Op de Westermarkt haalde een onbekende man haar handtas uit de fietstas haalde. De vrouw had niets door en fietste verder. Verschillende passanten zagen dit gebeuren en zetten te voet de achtervolging hing. Een 15-jarige jongen en een 21-jarige man, beiden uit Tilburg joegen beiden afzonderlijk op de straatrover. Tijdens de achtervolging gooide de de tas Jacques Oppenheimstraat weg en maakte zich uit de voeten. Voorzien van het signalement stelden gewaarschuwde agenten een onderzoek in. Dit resulteerde in de aanhouding van een 32-jarige Tilburger. De verdachte, een bekende van de politie, voldeed aan het opgegeven signalement. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 26-11-2010 11:59 | © Regio Midden en West Brabant |